Kommunen stjälper de lokala föreningarna

Göran Pettersson är mycket upprörd över hur  Katrineholms kommun behandlar den lokala idrottsrörelsen och skriver: "Säger bara stort USCH till Katrineholms kommun!"

Göran Pettersson är mycket upprörd över hur Katrineholms kommun behandlar den lokala idrottsrörelsen och skriver: "Säger bara stort USCH till Katrineholms kommun!"

Foto: Stina Järperud

Insändare2022-04-12 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Blir oerhört ledsen då jag läser hur Katrineholms kommun behandlar den lokala idrottsrörelsen.

Kommunen har byggt två ishallar, då inbillar man sig att man vill ge de lokala föreningarna så goda förutsättningar som möjligt att förkovra sig, annars förstår jag inte varför man byggt hallarna. Först kommer en chockartad hyreshöjning. Därefter sammankallar man de lokala föreningarna för att prata om tider i hallarna till kommande säsong, som sinsemellan pratat ihop sig för att samsas om tiderna. 

Hör och häpna, då får man reda på att de förslag man har inte kommer att fungera på grund av att man redan har hyrt ut till föreningar från andra orter? Rätt borde vara att lyssna av lokala föreningarnas önskemål, därefter kan externa föreningar få hyra tider! 

Tjänstemän och politiker menar att kommunen behöver dessa intäkter från externa föreningar för att kunna hålla nere hyresutgifterna för kommunens föreningar, men där biter man sig själv i svansen då man nyligen höjt hyran för KVBS med 64 000 kronor. Hur går det resonemanget ihop? Nu får KVBS åka till Västerås eller Örebro och spela på oattraktiva tider som medför extra resekostnader, medan föreningar från andra orter tar hand om de attraktiva tiderna på Backavallen. Hur kan det ha blivit så tokigt? 

Läser också att de lokala föreningarna inte har råd att hyra förvaringsutrymmen på Backavallen på grund av att kommunen har höjt taxan. Stämmer det är det skrämmande. Verkar som om kommunen inte vill hjälpa våra föreningar och idrottsungdomar utan tvärtom stjälpa dem. 

Jag ber tjänstemän och politiker använda sunt förnuft för den lokala idrottsrörelsens bästa! Tyvärr fattas det många konstiga beslut av kommunen som man förundrar sig över. Säger bara stort USCH till Katrineholms kommun!