Lagstiftningen kring vattenskotrar måste skärpas

Flera insändarskribenter har reagerat på att det körs vattenskoter i de sörmländska insjöar där sådant inte är tillåtet.

Flera insändarskribenter har reagerat på att det körs vattenskoter i de sörmländska insjöar där sådant inte är tillåtet.

Foto: MAJA SUSLIN / TT

Insändare2022-08-25 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Här är det inte tillåtet med vattenskotrar.

Instämmer helt med Frekvent besökare vid Lytterstabadet. Naturskyddsföreningen i Sörmland har nyligen skrivit ett yttrande till miljödepartementet där en utredning just pågår hur man ska kunna stävja vattenskoterkörning där det ej är tillåtet samt hur tillsyn och sanktioner ska utformas. Naturskyddsföreningen i Sörmland understryker behovet av en väl fungerande lagstiftning inklusive ett effektivt sanktionssystem för att stävja privat nöjeskörning med vattenskoter som medför höggradig risk och belastning för människor, djur och miljö.

Vattenskoterkörning (och/eller framförandet av liknande motordrivna vattenfordon) i både större och mindre insjöar måste upphöra. Naturskyddsföreningens syfte med yttrandet samt den fortsatta förhoppningen är att den svenska lagstiftningen ska skärpas angående detta.