Kunskapsskolans elever fÄr möjlighet till rörelse

Fastighetsbolaget som Kunskapsskolan i Katrineholm hyr lokaler av fick avslag pÄ ansökan att bygga ut skolan.

Fastighetsbolaget som Kunskapsskolan i Katrineholm hyr lokaler av fick avslag pÄ ansökan att bygga ut skolan.

Foto: Alice Staaf

InsÀndare2024-04-05 13:15
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

I Katrineholms-Kuriren den 28 mars oroar sig Centerpartiets företrĂ€dare för om Kunskapsskolans elever kommer att fĂ„ röra pĂ„ sig tillrĂ€ckligt mycket. SjĂ€lvklart Ă€r det viktigt att barn fĂ„r möjlighet till lek, rörelse och utevistelse. Det Ă€r beklagligt att flera ledamöter i nĂ€mnden inte har beaktat de synpunkter vi har skickat in. 

I vÄr komplettering till nÀmnden förklarar vi hur vi kommer att arbeta för att tillgodose barnens behov. Alla elever kommer inte att vara pÄ skolgÄrden samtidigt dÄ de har rast vid olika tidpunkter. De Àldre eleverna kommer ocksÄ att kunna nyttja den intilliggande parken. Detta innebÀr att det kommer att finnas 22,5 kvadratmeter friyta per elev, vilket vi menar Àr fullt tillrÀckligt för att skapa en varierad och stimulerande utemiljö som lockar fram bÄde kreativitet och aktivitet utan trÀngsel.

undefined
Caroline Bergström, rektor Kunskapsskolan Katrineholm


Boverkets rekommendation Àr 30 kvadratmeter friyta per elev, men detta Àr just en rekommendation. Vi menar att skolgÄrdens utformning Àr betydligt viktigare Àn att den Àr exakt 30 kvadratmeter per barn. Vi har planerat att göra investeringar i utemiljön och Àr övertygade om att det kommer att bli vÀldigt bra för vÄra elever.

Jag beklagar att nĂ€mnden inte godkĂ€nde vĂ„r bygglovsansökan och trĂ€ffar gĂ€rna politikerna för att klargöra hur vi har planerat skolgĂ„rden. Förhoppningsvis kan vi snart Ă„teruppta arbetet med att utöka skolan med F-3. 

Caroline Bergström
Rektor Kunskapsskolan Katrineholm