KD raljerar men saknar riktig politik för sjukvården

Insändare 24 augusti 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med tanke på att de högerkonservativa partierna har en sådan svag sjukvårdspolitik förvånas vi över att Kristdemokraterna i sin insändare (KK 12/8) raljerar om vårt förslag om köfri vård.

Ett system som innebär att patienten redan vid ett besök ska få veta när man ska komma nästa gång. Att patienter inte ska behöva gå i ovisshet om när en behandling kan fortsätta eller en operation genomföras. Det tycker vi skulle vara bra för patienten och ge en förutsägbarhet för vården som även innebär en förbättring för personalen. Alla vinner. Men KD surar.

Vi socialdemokrater är de första att lyfta fram de problem som vår hälso- och sjukvård har med alltför långa väntetider. Vi ger också trovärdiga lösningar på de utmaningar vi har. Vi bygger ut, bygger till, utrustar och bemannar våra sjukhus och stärker våra vårdcentraler. Vi vill se fler operationslag och nya vårdplatser. Riktig politik som det går att ta på, för att göra sjukvården i Sörmland bättre. Det borde inte vara något att raljera över.

Kristdemokraterna har för egen del egentligen bara ett förslag som de hävdar är en universallösning för sjukvården. Enligt planen ska en ny högerkonservativ regering genomföra en gigantisk omorganisation av vården, centralisera makten över sjukvården i hela landet och flytta den till Stockholm. Antagligen slutar det i så fall med utförsäljningar, nedläggningar och nya marknadsexperiment. Det tror vi vore en mycket sorglig utveckling, både för sjukvårdens personal och för oss patienter.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa