IVO har dragit in tillståndet för din hemtjänst

Insändare 4 maj 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Låt oss få ha kvar vår trygghet", publicerad den 27 april.

Jag beklagar din oro för dig själv och den personal som du har stort förtroende för och trygghet med. I Katrineholm har det fattats beslut om att införa lagen om valfrihet (LOV) inom hemtjänsten. Detta infördes 2011. Det betyder att du har möjlighet att välja hemtjänst från ett antal privata företag och från kommunen. 

Tyvärr har din hemtjänstleverantör fått sitt tillstånd att bedriva hemtjänst och personlig assistans indraget av Inspektionen för vård och omsorg, IVO. För oss innebär detta att vi snabbt måste tillsätta resurser för att hantera den uppkomna situationen så att du och andra brukare inte blir utan hemtjänst. 

Att ta över alla brukare (och personal) kan vi helt enkelt inte göra. Du och andra som berörs måste enligt avtalet gällande LOV få möjligheten att välja ny utförare. Det betyder att vissa kanske väljer kommunal hemtjänst medan andra väljer hemtjänst som utförs av privata utförare. 

Vi kommer att träffa samtliga medarbetare från din hemtjänstleverantör och se över möjligheterna till en eventuell anställning hos oss om man så önskar.

Om du väljer Katrineholms kommun eller någon av de andra utförarna till din hemtjänst, så hoppas och tror jag att du kommer få bra omsorg av duktig personal, oavsett vilken utförare du väljer. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa