Hyresgästföreningen vill ha en dialog med hyresvärdarna

Från Hyresgästföreningens sida ställer vi gärna upp och för en dialog med hyresvärdarna. Skriver Helena Frisk 
Ordförande Hyresgästföreningen region Mitt.

Från Hyresgästföreningens sida ställer vi gärna upp och för en dialog med hyresvärdarna. Skriver Helena Frisk Ordförande Hyresgästföreningen region Mitt.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2021-02-23 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikel. Skriven av Susanne Staf VD Hyreshuset Katrineholm och Fredrik Ydevall Marknadschef Hyreshuset Katrineholm. Publicerad 15/2.

Det är glädjande att hyresvärden bakom artikeln vill bidra till en långsiktigt fungerande hyresmarknad där hyresgäster har råd att bo och kan bo bra. Det är just den typen av ansvarstagande och långsiktiga aktörer vi vill se på Sveriges hyresmarknad.

Vi känner dock inte igen oss i den bild som hyresvärden målar upp av Hyresgästföreningens ovilja till förhandling. Från Hyresgästföreningens sida ställer vi gärna upp och för en dialog med hyresvärdarna om förutsättningarna för renoveringar, moderniseringar och en utveckling av deras fastighetsbestånd på hållbara villkor för såväl hyresvärdar som hyresgäster. Vi har en förståelse för att det behöver ske inom ramen för en långsiktigt hållbar ekonomi, vilket vi också inser kommer att innebära vissa hyreshöjningar för de standardhöjande åtgärder som insatserna för med sig. Det här är något som fortlöpande sker inom ramen för de förhandlingar vi för med åtskilliga hyresvärdar runt om i landet och så även i Katrineholm. Vi välkomnar en sådan diskussion även med artikelskribenterna och ser fram emot konstruktiva och givande samtal vid förhandlingsbordet.