Hur många mandatperioder ska eleverna vänta

Insändare 29 augusti 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Björn Blid 21/8.

Moderaternas motion om att sätta upp övervakningskameror på alla Vingåkers skolor och förskolor är en trygghetsfråga. Barn och ungdomar ska inte behöva komma till en vandaliserad ”arbetsplats” det skulle ingen vuxen tolerera, på tal om att behandla våra barn och ungdomar med respekt. Skolan är deras arbetsplats och det ska vara tryggt att gå till jobbet. 

Ungdomar som vandaliserar mår inte bra och behöver mycket riktigt vuxenstöd. Moderaterna på riksnivå arbetar till exempel för att sekretessen mellan polis och socialtjänst ska ändras så att man lättare ska kunna samarbeta kring barn och ungdomar.

Så här i valtider lovar Socialdemokraterna ännu en gång att satsa på skolan. I Vingåkers fall måste man ändå ställa sig frågan: om man har styrt kommunen sedan 2006 och man 2022 säger att man fortfarande inte har lyckats, hur många mandatperioder tycker ni att våra elever och vår personal ska behöva vänta på att ni ska få till det? Efter fyra mandatperioder kan man tycka att man borde ha haft alla möjligheter till det?

Det som är värt att notera är att vi fram till 2011 hade skolresultat på eller till och med något över rikssnittet. 2011 började resultaten sjunka markant för att nå ett bottenresultat 2018 då vi i flera mätningar hamnade i den absoluta botten när alla skolors resultat jämfördes. Det var inte förrän Skolverket knackade på dörren och erbjöd hjälp som utvecklingen vändes. Det var alltså inte genom Socialdemokraternas försorg utan på grund av att Skolverket erbjöd ”katastrofstöd” som utvecklingen har vänt.


 
 
 
 
 
 
Kommentera
Läs mer!

Förskolan Gränden hade Stopp min kropp-vecka – pratade gränsdragningar och samtycke: "Bra att man börjar tidigt"

Förskolan Gränden hade Stopp min kropp-vecka – pratade gränsdragningar och samtycke: "Bra att man börjar tidigt"

Insändare: Prioritera en ny skola i Marmorbyn

Prioritera en ny skola i Marmorbyn
Ämnen du kan följa