Förmögna pensionärer behöver inte tusenlappen

Insändare 26 april 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till Tony Rosendahl "Nu höjer vi pensionerna", publicerad den 20 april. Du skriver att 300 000 pensionärer i Sverige lever med låg ekonomisk standard. Har du då enbart tittat på pensionen, eller har du räknat med kapital och kapitalinkomster? Detta räknades inte in vid inkomstpensionstillägget som vi "fattigpensionärer" fick i augusti förra året, vilket gjorde att förmögna människor nu får 600 kronor extra varje månad och att många andra, som enbart har pensionen att leva på, får några enstaka kronor. Blir det samma sak nu när ni åter ska höja pensionerna? 

Den information jag har hittat tolkar jag som att ni återigen enbart bedömer låg ekonomisk standard efter pensionen. Så är inte verkligheten. I verkligheten avgörs den ekonomiska standarden minst lika mycket av kapital och kapitalinkomster. Jag hoppas att jag har förstått saken fel, så att de 1 000 kronor ni nu lovar alla "fattigpensionärer" enbart går till dem som verkligen behöver dem, det vill säga de som enbart har sin pension att leva på. 

Om det inte är tänkt så, vill jag gärna höra din och Vänsterpartiets förklaring till att ge förmögna pensionärer 1 000 kronor extra i månaden. Eller är det fortfarande så som det står i bibeln: "Åt den som har åt den skall vara givet".


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Jobbat och slitit ett helt liv

Insändare: Se oss årsrika som en tillgång

Se oss årsrika som en tillgång

Insändare: Socialdemokraternas pensionsförslag skamlöst

Socialdemokraternas pensionsförslag skamlöst

Insändare: Sverigedemokraterna höjer pensionerna

Sverigedemokraterna höjer pensionerna

Insändare: Känner mig lurad på pensionen

Känner mig lurad på pensionen