Felanmälningarna hjälper kommunen

Komponentbrist är en av anledningarna till att vissa belysningar i kommunen inte blir åtgärdade snabbt, skriver Håkan Andersson, enhetschef gata/anläggning, Katrineholms kommun.

Komponentbrist är en av anledningarna till att vissa belysningar i kommunen inte blir åtgärdade snabbt, skriver Håkan Andersson, enhetschef gata/anläggning, Katrineholms kommun.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Insändare2022-03-28 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Planerade färdigdatum behövs på hemsidan" publicerad den 23 mars. 

Du har helt rätt, arbetet med Skalltorpsgatan är ett av de arbeten vi förväntas färdigställa och det ska åtgärdas nu i maj. Anledningen till att arbetet dröjt är förändrade prioriteringar. Vi har under 2021 bland annat valt att prioritera att asfaltera fler gång- och cykelbanor än vad som var planerat, vi asfalterade sju procent av alla gång- och cykelbanor 2021. Snittet i Sverige är cirka tre procent. 

Belysningen som är felanmäld – det är helt korrekt att vi ronderar med de här intervallerna och därefter lagas felen. Vissa fel tar dock längre tid att åtgärda än andra. En av flera anledningar är komponentbrist som påverkar många i världen just nu. En annan är att felen kan vara väldigt svåra att hitta eller lösa även om det kanske verkar enkelt.

Vi gör vårt bästa för att åtgärda alla de felanmälningar som kommit in, några kan hanteras samma dag, några inom en vecka och andra ärenden kan ta längre tid. Vi är jätteglada att så många använder vår felanmälan eller som i detta fall skriver en synpunkt via insändarsidan. Vi kan inte ha öron och ögon överallt och är därför väldigt glada över er hjälp att upptäcka om något är trasigt och att ni använder vår app eller webbsida för felanmälan.

2021 hanterade vi 1 880 ärenden i vår felanmälan. 2020 var det 1 528. Utan era återkopplingar hade vi inte hittat dessa fel lika snabbt och vi tar med oss att vi alltid kan bli bättre på att informera om kommande arbeten och åtgärder, så stort tack!