Fredrik Olovsson: "Björn Wahlund borde skämmas"

Insändare 9 januari 2023 07:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Det är ren lögn och det vet Olovsson" signerad Björn Wahlund, som var införd i Katrineholms-Kuriren den 4 januari. Den var i sin tur ett svar på Fredrik Olovssons debattartikel I högerns Sverige prioriteras höginkomsttagarna som var införd den 29 december.

När regeringens budget beslutades i riksdagen innebar det en sänkning av skatten för alla med inkomster över 50 000 kronor i månaden. För höginkomsttagare som Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson gav det 10 000 mer i plånboken 2023. 

undefined
"För höginkomsttagare som Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson gav det 10 000 mer i plånboken 2023", skriver Fredrik Olovsson (S).

Katrineholmsliberalen Björn Wahlund tycks leva i villfarelsen att detta är följden av en naturlag, utan möjlighet för politiker att styra över. Det är det inte. Att låta denna sänkning gå igenom var ett mycket medvetet beslut av SD, M, KD och L. 

Socialdemokraterna hade ett annat förslag till budget och ville använda dessa 13 miljarder kronor till att bland annat öka resurserna till välfärden. 

Liberalerna borde ta ansvar för sitt val att prioritera höginkomsttagare istället för att ljuga ihop en insändare om sin påstådda maktlöshet. 

Regeringen och Sverigedemokraterna har startat mandatperiod med att bryta löften på löpande band. Istället för att prioritera välfärden sänker de skatterna för de med högst inkomster. 

undefined
Björn Wahlund (L).

Det är i och för sig begripligt om Wahlund som kommunpolitiker skäms över vad han ser pågår och hellre låtsas som om att hans parti varken har makt eller ansvar för någonting. Men genom sin uppgörelse med Sverigedemokraterna är det i själva verket tvärtom. 

undefined
"Alla beslut som fattas eller inte fattas är regeringspartiernas och Sverigedemokraternas ansvar", skriver Fredrik Olovsson.

Alla beslut som fattas eller inte fattas är regeringspartiernas och Sverigedemokraternas ansvar. För detta kommer de också att hållas ansvariga av såväl oppositionspolitiker som väljare. Det är nog hög tid för Wahlund att vänja sig vid det. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa