De idrottsanläggningarna står på tur

Insändare 22 juni 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Centerpartiet om idrottsanläggningar.

Visst är det trevligt att besöka föreningar i deras vardag. De gör ett fantastiskt jobb för att skapa bra förutsättningar för barn och ungdomars idrottsutövande. Att vi inte sågs i Björkvik beror på att vi var där olika dagar. Jag hade bokat en tid med föreningen som passade oss båda. Jag välkomnades av ett positivt och härligt gäng som lägger ner mycket tid för att anläggningen ska vara i trim för föreningens verksamhet. Vi diskuterade föreningars olika förutsättningar, driftstöd, investeringsstöd och bidragsregler generellt då en del föreningar, som till exempel Björkvik och Julita, äger sina egna anläggningar medan andra, som Valla och Bie, ägs av kommunen.

De investeringar service- och tekniknämnden föreslås besluta för 2023 är i våra egna ägda fastigheter.

De föreslagna investeringarna bygger på den årliga (alltså inte bara valår) besiktning förvaltningen, i sina egna cirka 35 anläggningar, gör som lyfter fram vilka behov som är högst prioriterade. Nästa år är det bland andra Bie, Valla, Stalls Backe, Värmbol och kanothuset vid Djulö som har störst behov. Utöver det sker underhållsarbete i den dagliga driften utifrån de behov som uppstår.

Katrineholms fastighetsbolag, som äger idrottshallarna, lägger nya sportgolv i både Björkviks och Forssjös hallar i år och i budgeten för nästa år föreslås att Vallas idrottshall ska få nytt golv.

Centerpartiet kanske har gjort en egen besiktning av anläggningar och gör en annan bedömning än den politiska majoriteten? Jag ser i så fall fram emot den redovisningen på service- och tekniknämndens sammanträde den 23 juni.

Glad Midsommar!


 
 
 
 
 
 
Kommentera
Ämnen du kan följa