Investera i idrott i hela kommunen

Insändare 15 juni 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack Tobias Stenström för inbjudan till Björkvik! Vi tog dig på orden och åkte till Björkviksvallen, där vi förväntade oss att träffa Anneli Hedberg och Joha Frondelius.

I stället mötte vi ett otroligt trevligt gäng med eldsjälar som flyttat mål, klippt och trimmat gräs och kritat linjer för att Björkviksvallen ska vara redo för match och träning.

Det är alla dessa eldsjälar som samlas varje vecka, och i år flera gånger i veckan för att hålla efter gräset, som ser till att idrottsplatserna är inbjudande mötesplatser på landsbygden. För på landsbygden får man ordna det mesta själva.

Det är naturligtvis bra att landsbygdsbor är företagsamma, men kommunen måste se till att engagemanget kvarstår och att förutsättningarna för att vara en aktiv idrottsförening med bred ungdomsverksamhet är goda över hela kommunen.

Vi ser att Socialdemokraterna och Moderaterna vill göra investeringar i idrottsanläggningar i Katrineholm och i Valla och Bie. Det är vällovliga vallöften ett valår. Men vad blir det då över till anläggningar i Julita, Floda, Sköldinge, Strångsjö, Forssjö och Björkvik?

Centerpartiet vill se att investeringarna i idrottsanläggningar kommer till nytta för hela Katrineholms bästa. Då måste satsningar göras så att viktig ungdomsverksamhet kan hållas igång även på landsbygden.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa