Kullbergska nyrekryterar till sina verksamheter

Kullbergska är ett högkvalitativt sjukhus som vi nu vidareutvecklar för både patienter och medarbetare. Skriver 
Monica Johansson (S), regionstyrelsens ordförande Region Sörmland.

Kullbergska är ett högkvalitativt sjukhus som vi nu vidareutvecklar för både patienter och medarbetare. Skriver Monica Johansson (S), regionstyrelsens ordförande Region Sörmland.

Foto: Carina Bergius

Insändare2020-08-20 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till ”Kullbergska bara en sluss till Mälarsjukhuset!” KK 14/8

 Hej Elisabet och tack för dina synpunkter!

 I hela landet har vi just nu en mycket speciell situation på våra sjukhus på grund av den rådande pandemin. Behandlingen av covid-19-patienter har lett till att annan vård har skjutits på framtiden och väntetiderna har växt för många typer av behandlingar. Vi arbetar hårt med detta och vår socialdemokratiskt ledda regering ser våra utmaningar. Stora ekonomiska insatser har gjorts. Den senaste i raden av åtgärder är en delegation som ska arbeta för ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården. Inriktningen är att korta väntetiderna. Skälet till satsningen är bland annat de uppskjutna vårdinsatser som covid-19 har förorsakat.

Vi i Region Sörmlands styrande majoritet har valt att satsa på samtliga sjukhus i länet. Kullbergska är ett högkvalitativt sjukhus som vi nu vidareutvecklar för både patienter och medarbetare. En modern, tillgänglig vård och ett besöksvänligt sjukhus är målet. Att satsa på nya lokaler och utrustning, och därmed också en modern arbetsmiljö, är inte minst viktigt för att nya medarbetare som behövs i verksamheterna ska välja att arbeta hos oss. Just nu pågår nyrekryteringen för fullt till våra verksamheter.

Det är bra att du lyfter fram personalens situation. Många har haft det tuffare än vi kan föreställa oss den senaste tiden. Därför har vi arbetat hårt för att kunna ge personalen den semester de så väl behöver. Det är glädjande att vi också enligt Vårdförbundet lyckats så bra med detta i Sörmland. 

 I den senaste medarbetarenkäten ser vi att vi ligger bra till och att situationen ständigt förbättras när det gäller personalens upplevda arbetstakt. Trots detta kvarstår utmaningen att alltför många blir utmattade. Att hela 87% säger att de kan rekommendera andra att söka sig till sin arbetsplats räcker inte. Vi ska bli ännu bättre.

 Jag hoppas du fått svar på dina frågor Elisabet. Jag kan av din beskrivning inte se att du skulle ha blivit felbehandlad. Anser du ändå det ska du vända dig till behandlande läkare i första hand och patientnämnden i andra hand.

 Med hopp om skyndsam operation och god bättring!