Kullbergska bara en sluss till Mälarsjukhuset!

Katrineholm 14 augusti 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När det fanns stora företag i Katrineholm slogs gemensamma krafter för ett intakt Kullbergska sjukhuset. Men rösterna har tyvärr tystnat, och sjukhuset har blivit en plats som snabbt skickar patienterna vidare till Mälarsjukhuset eller Nyköping. 

Själv fick jag under lördagen med egna ögon se det jag bara hört berättas. Med en skada i handen åkte jag till akuten på Kullbergska. Det fanns bara några få patienter, likadant var det på röntgen. Det fina sjukhuset gapade tomt och öde. 

Efter mycket om och men fick jag till slut besked att man inte klarade att hjälpa mig med det som läkarna trodde var min skada på Kullbergska, jag var tvungen att åka till ortopeden på Mälarsjukhuset. Där konstaterades att ett ligament var avslitet.

Och om Kullbergskas sjukhus gapade tomt och öde så var ortopeden på Mälarsjukhuset som att komma in i en krigszon. Det låg människor överallt, i varje vrå. Den tappra personalen delade vänligt och tålmodigt sin kunskap mellan alla.

Några av dem hade jobbat långt över sin ordinarie tid. Några var övertygade om att sluta och söka sig nytt då varken lön eller uppskattning för slit belönas.

Men några politiker som bryr sig om hur det ser ut i verkligheten syns inte till. ”De bryr sig inte om patienterna får vänta tio eller 20 timmar på hjälp.” 

Att dessa politiker och styrande inte skäms. De tycks bara tänka på egna löneförmåner och fallskärmar.

Själv kom jag in ”akut” med en skada som i normalfall skulle opererats direkt, i stället gipsades jag med löfte att få hjälp påföljande vecka. Men, verkligheten är annorlunda, jag sätts på kölista och vilket århundrade jag får opereras står skrivet i stjärnorna. Till dess får jag hoppas på närståendes hjälp.

Det var med andra ord en mycket lång dags färd mot det jag trodde inte någon sjuk eller skadad fick uppleva i Sverige år 2020.

Min fråga till landstingspolitiker med socialdemokraten Monica Johansson i spetsen är varför har ni gjort Kullbergska sjukhuset till en vårdcentral? Varför blundar ni för verkligheten? Stackars personal och patienter. Gör något innan all duktig personal slutar!

Elisabet Andersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Katrineholm

Oppositionsduo rasar över utspel från Dahlström: "Håller på med populism"

Katrineholm

Adnan Mzoris straff sänks – rakbladet för kort

Katrineholm

Kronprinsessparet besökte Kullbergska sjukhuset: "Det känns jätteviktigt att få komma hit"

Fotboll

Jansson utvisad när Värmbol finalföll mot Nyköping – nu avslutar han karriären

Katrineholm

Nya padelhallen är redan för liten: "Vi måste bygga ut"

Visa fler