Vingåkersbor fick julkort – en månad försent

Tomten har krupit tillbaka in i sin vrå för länge sedan. Men julkortens tid är ännu inte förbi. Under veckan som gått har ett antal julkort delats ut bland Vingåkersborna.

28 januari 2017 08:08

Charlotta Andersson är en av dem som fått julkort i veckan. Hon tog en bild på dem och lade upp den på sin Facebooksida. Inlägget fick massor av kommentarer från andra Vingåkersbor som varit med om samma sak och under dagen dök liknande statusuppdateringar upp hos flera vänner och bekanta.

‒Jag tyckte nog att jag inte fick så många julkort i julas. Men jag tänkte nog mest att det kanske bara har blivit omodernt med julkort. Jag funderar ju själv på om man ska hålla på med det där att skicka julkort eller inte. Men det är ju ganska roligt att få ändå, säger Charlotta Andersson.

I veckan dök det upp tre julkort till i hennes brevlåda. Julkorten är stämplade den 15 och 17 december.

‒Så de måste ju ha försvunnit någon gång därefter, fortsätter hon.

Några skrattar högt åt julkorten som dök upp en månad försent. Andra är riktigt arga.

"Herregud Postnord sicken skit", skriver en besviken Vingåkersbo. "Bättre sent än aldrig", skriver en annan. "Faktiskt inte! Skickar ju kort för att mottagaren ska känna sig ihågkommen till jul", skriver en tredje.

‒Det här är verkligen jätteolyckligt, säger Dino Karlsson, produktionschef för distributionsområde Katrineholm och Vingåker.

Han förklarar att under julruschen så har en bunt med julkort av oförklarlig anledning hamnat bland tomgodset.

‒De blå lådorna travas i varandra och bunten med julkort hamnade i botten. Ingen har frågat efter dem och vi har inte letat eftersom vi inte visste att de var borta, förklarar Dino Karlsson.

Han försäkrar dock oroliga Vingåkersbor att det inte är någon annan post, så som exempelvis räkningar, som blivit liggande i lådan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!