Sjömanskostymerna tas ur garderoben

Efter två år i torrdocka drar de på sig sjömanskostymerna och lägger ut igen. Den 2 september är det nypremiär för krogshowen "På nöjeskryss", på Vingåkers hotell.

13 augusti 2017 12:00

I våras spelade Thomas och Johanna Widén, Mia Poppe och Niclas Strand "50 år med Svensktoppen" i Folkets park. I september återvänder de till Vingåker. Den här gången till Vingåkers hotell och med sin föreställning "På nöjeskryss".

Föreställningen spelas vid sex tillfällen i september och vid ett tillfälle i april, nästa år.

‒Det har hela tiden varit tänkt att vi ska komma tillbaka med den här föreställningen men det har inte blivit av förrän nu, säger Niclas Strand.

Handlingen är förlagd till ett kryssningsfartyg. De fyra kryssningsvärdarna tar emot i entrén

‒Det är ju lite fartygskänsla där på hotellet. Man kommer in, det är trappor och trapphus. Och allting ska vara precis som det är på en båt. Man kan äta buffé där och så ska vi, underhållningssmässigt, förflytta oss till alla de där platserna som finns på en båt. Publiken får helt enkelt uppleva en 24-timmarskryssning på en kväll, berättar Niclas Strand.

Niclas Strand har själv jobbat som kryssningsvärd på Viking line. Han vet att det finns många fördomar om livet ombord.

‒När jag jobbade där möttes man av "jaha, jobbar du där, det är väl bara supa och fylleri". Men det är inte bara det.

Det han slogs av när han jobbade där var att många ensamma människor åkte med båten, turade.

‒När vi kom tillbaka till hamn gick de aldrig av. De fortsatte att åka med, satt och löste korsord, lyssnade på mig, var med på tävlingarna och hade sällskap. De var inte deprimerade på något sätt utan glada och tyckte att det var så trevligt, och kände att de lika gärna kunde sitta där och lösa korsord och äta god mat. Det är också många barnfamiljer som åker på kryssning, berättar han

‒Vi har barnvärdinna med på den här kryssningen också. Dock en kanske något tillskruvad och uttråkad och hon tycker inte om barn. Men hon finns med i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Bergius

Ämnen du kan följa