Husvagnsensemblen bjuder på allsång

Sång och musik knyter dem samman. Hjälmargårdens husvagnsensemble består av att gäng glada säsongscampare som delar passionen för allsång. ‒Vi kan inte vara tysta, säger Inga-Lill Forsén.

3 juli 2017 13:30

På Hjälmargårdens camping i Läppe bor ett glatt gäng som alla delar glädjen för musik. De är säsongsboende och bor där från valborg till september. De har tillsammans bildat en allsångsgrupp och går under namnet Hjälmargårdens husvagnsensemble.

Under sommaren har de uppträtt två gånger under gudstjänsterna som hålls på campingen men de träffas ofta vid förtälten och sjunger tillsammans.

Ensemblens sångledare Inga-Lill Forsén har sjungit i kör sedan 1952 och är förutom husvagnsensemblen med i en annan kör.

‒Vi sjunger så fort vi får tillfälle. Vi kan inte vara tysta, säger hon och skrattar.

Idén bakom gruppen kommer från den tidigare verksamhetschefen på Hjälmargårdens camping Per Broström som också var en tidigare medlem i ensemblen.

Det är första året som de går under namnet men de har träffats varje sommar i flera år för att sjunga tillsammans.

‒Vi sjunger mest gamla läsarsånger. Vi har en sångbok som heter "Minns du sången" som vi brukar använda oss av, säger Inga-Lill Forsén.

Vid pianot sitter Ulla Andersson och spelar när gruppen träffas för att sjunga.

‒Jag kan inte vara utan pianot. Jag har med mig ett elpiano som jag har i förtältet. Sång och musik det är glädje, säger hon.

De flesta i sånggruppen är pensionärer och spenderar hela sommaren på campingen. De kommer alla från olika städer i Sverige och de flesta kände varandra redan innan sånggruppen skapades.

Runt sina husvagnar har de byggt upp trädäck och förtält som ser ut som små vardagsrum. Runt omkring står färgglada blommor utplacerade och skapar en hemtrevlig känsla. Det är här gänget samlas för att umgås och sjunga en stund.

‒Förra sommaren satte jag upp en skylt på staketet som talade om att man var välkommen på allsång. Men det har jag inte gjort i år än, berättar Ulla Andersson.

Vad är det bästa med campinglivet?

‒Det är lättstädat, säger Stellan Lydebrant och skrattar.

‒Det är friheten. Man är ute hela tiden och är inte fast på samma sätt som man blir i en lägenhet, säger Inga-Lill Forsén.

Hjälmargårdens husvagnsensemble är bara en rolig grej för dem men de hoppas få uppträda även under nästa sommars gudstjänst. En sak är säker och det är att sånggruppen har kommit för att stanna.

Husvagnscamparna som bjuder in till allsång

Hjälmargårdens husvagnsensemble består av ett glatt gäng campare som delar passionen för sång och musik. "Vi kan inte vara tysta", säger sångledaren Inga-Lill Forsén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!