Hemmamötet med Öreklljunga på söndagen var på väg att sluta i första triumfen över fem set för Vingåker den här säsongen. Men publiken fick sätta sig ned sedan laget missat matcbollen i femte set.

– Ett mer dramatiskt slut på en match kan man inte förställa sig, suckade VVK:s assisterande coach Lukas Karlsson.

Han fick nämligen bevittna hur gästerna svarade för den ena omöjliga räddningen efter den andra vid ställningen 20-19 i avgörande set och istället blev den skåningarna som gick fram till 22-20.

– Återigen hade vi marginalerna emot oss, men totalt sett gjorde vi i alla fall en bra match, fastslog Lukas.

Matchens inledning ville han dock inte prata om.

– Vet egentligen inte vad vi höll på med i första set, men illa var det.

Servemottagning och försvarsspelet var under all kritik när gästerna vann första set med 25-17.

Inför andra set fick VVK-spelarna höra några väl valda ord av tränaren Mike Bossence och då svarade hemmalaget för ett ordentligt förvandlingsnummer och vann setet med 25-13.

– Då spelade vi verkligen på topp men tyvärr har inte förmågan att spela på en hög nivå en hel match och det straffade sig återigen.

Örkjelljunga kom tillbaka i tredje och vann med 25-20, men VVK gav inte upp och bäddade för ett femte set när man vann fjärde med 25-22.

– Vi har vunnit en enda femsetare den här säsongen och därför kom inte avgörandet som någon chock, avrundade Karlsson som noterade att unge Kalle Bergström var ett av dagens stora glädjeämnen i hemmalaget.