VVK tar emot mästarna i hemmapremiären

Det blev klar förlust i förra söndagens seriepremiär. Nu på lördagen är det första hemmamatchen på säsongen för VVK och en chans att studsa tillbaka med en vinst, mot regerande mästarna Linköping.

Tränare Mike Bossence och assisterande Lukas Karlsson ser fram emot första hemmamatchen.

Tränare Mike Bossence och assisterande Lukas Karlsson ser fram emot första hemmamatchen.

Foto: Viktor Runsten

Volleyboll2019-10-11 15:00

– Det känns bra, det ska bli jäkligt roligt att spela hemma igen, säger assisterande tränare Lukas Karlsson inför lördagens hemmapremiär.

Vingåkers VK kunde inte rå på Falkenberg i seriepremiären, men under veckan har man försökt dra lärdom från den matchen och tränat på de saker som inte kom upp på rätt nivå.

– Vi känner att vi har blivit bättre. Sen får vi se, vi möter återigen ett jäkligt starkt motstånd. Vi får väl se var vi står, men det ser bättre ut än förra veckan.

Lukas berättar att man fokuserat mycket på servespelet och att vara aggressiva i anfallspelet, det hör också ihop med att man mot Falkenberg var för inkonsekventa i nivå på sitt eget spel.

– Vissa stunder backade vi ner på en alldeles för låg nivå och då vågade vi ingenting. Vi måste hålla en hög nivå hela tiden, framför allt när vi möter så pass bra motstånd som vi gör nu med Linköping, det gäller att vara på dem hela tiden.

VVK tar emot de regerande svenska mästarna Linköping i sin hemmaborg. Även om Lukas tror på en riktigt tuff kamp så menar han att mästarna inte håller samma nivå som under föregående säsongen och att det kan öppna för hemmaseger.

– Jag tycker inte att de är lika bra som de var förra året, men det är fortfarande ett bra lag och det kommer bli en jättetuff match. Men vi vet vad vi kan göra på hemmaplan, vi kommer göra vårt yttersta för att få med poäng från matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!