VVK tar emot serieledarna: "Jag är positiv"

I lördags kom den tredje raka 3–2-förlusten för Vingåker. Nu har laget jobbat för att göra bättre ifrån sig när dem tar emot serieledarna Sollentuna på lördagen.

Assisterande tränare Lukas Karlsson (längst bak) är fortsatt hoppfull.

Assisterande tränare Lukas Karlsson (längst bak) är fortsatt hoppfull.

Foto: Tomas Nilsson

Volleyboll2019-11-22 15:16

På sex matcher av elitseriesäsongen har Vingåkers VK en vinst och fem förluster. Tre av dem förlusterna har kommit på rad, samtliga 3–2 förluster mot Örkelljunga, Lund och Södertelge. Under veckan har VVK kört vidare då dem vet att vinsten är nära.

– Det är bara att gnugga på liksom, vi vet vad vi kan. I de matchlika situationerna på träning har vi jobbat mycket med att hålla ett högt tempo mellan bollarna för att få upp uthålligheten, säger assisterande tränare Lukas Karlsson.

Just uthålligheten var en faktor Karlsson nämnde efter förra förlusten mot Södertelge. En annan var att sprida bollarna lite offensivt så man inte förlitar sig för mycket på Albin Bishop Eriksson och Haralds Regza för mycket, som enligt Lukas är lagets bästa anfallare.

– Men det är klart vi har pratat om att sprida bollar mer, framför allt på våra centrar. De är inte så stora till växten jämfört med andra lags centrar men som gör ett jäkligt bra jobb, dem kan absolut göra mycket poäng dem också.

Till matchen är Axel Qvarnström tillbaka från skada och Tobias Vingefeldt kommer inte spela.

Lukas förväntar sig en tuff match mot Sollentuna, men menar att det finns chans om VVK håller bra servemottagning och snabbt anfallsspel – samtidigt som försvarsspelet från förra matchen fortsätter.

– Vi vet att det går att rubba dem, dem är inte så himla bra. På hemmaplan vet vi att vi är jäkligt starka, så det gäller att göra en så bra match som möjligt. Sen får vi se hur långt det räcker, jag är positiv – som vanligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!