VVK-laget inte klart, en vecka före premiären

Elitseriepremiären är bara en dryg vecka bort, men för Vingåkers VK återstår flera pusselbitar.

Chris Kalfic har lämnat Vingåkers VK inför elitsäsongen och stod på andra sidan nätet när laget mötte Södertelge i försäsongsturneringen.

Chris Kalfic har lämnat Vingåkers VK inför elitsäsongen och stod på andra sidan nätet när laget mötte Södertelge i försäsongsturneringen.

Foto: Ronny Falck

Volleyboll2019-09-26 15:39

Det har hänt en del i VVK:s trupp de senaste veckorna. Jordan Power, som spelat med laget tidigare, tränade en stor del av försäsongen och det var förstås VVK:s förhoppning att han skulle skriva på. Det blev inte så, i stället valde han svenska mästarna Linköping. 

Även Chris Kalfic har lämnat.

– Jag vet inte om hans övergång är klar, men han spelade med Södertälje när vi mötte dem i en träningsturnering, säger VVK-coachen Lukas Karlsson.

Dessutom väntar VVK på Max Regitnig som är i USA där han spelar frisbeegolf.

–  Han har varit där hela försäsongen och inte tränat alls med oss och inte skrivit på nåt nytt kontrakt heller. Men vi hoppas att han återvänder, säger Lukas.

Så med bara en dryg vecka kvar till seriepremiären borta mot Falkenberg nästa söndag är inte VVK:s truppbygge klart.

– Vi har två utländska spelare i Alex Jenkins, som är kvar sedan förra säsongen, och nya lettländaren Haralds Regza. Det innebär att vi har plats för en till och det jobbar vi på nu, säger Lukas.

Vem det blir vet han inte än, bara att det knappast är en förstärkning som hinner bli spelklar till elitseriepremiären. Men VVK-coachen låter inte orolig. Inte ens efter de blygsamma resultaten i träningsturneringen i Södertälje.

Där blev det en seger och tre förluster för Vingåkerslaget, som kom till spel med bara åtta spelare då bland annat viktiga lagkaptenen Albin Bishop Eriksson är skadad. Kalle Bergström saknades också och liberon Mattias Lindberg kunde bara spela en av två dagar.

– Allt satt inte där det skulle. Men det fanns en del som fungerade också, säger VVK-coachen Lukas Karlsson.

En orsak till att spelet hackade var att alla spelarna inte kunde delta. 

Allt var ändå inte dåligt. För första gången har VVK en heltidsanställd tränare och kanadensaren Mike Bossence har under hösten jobbat hårt med mer aggresiva servar.

–  Där visade vi att vi är på rätt väg, säger Lukas Karlsson.

VVK:s enda seger kom mot elitserienykomlingen Säter, med förre VVK:aren Viktor Gustafsson. Däremot blev det förlust mot division 1-laget Uppsala (1-2), och 0-3-förluster mot elitserielagen Sollentuna och Södertelge.

Två nyförvärv visade att det kommer att bli en tillgång i vinterns VVK. Carl Eng, från Linköping, och Hugo Berglund som återvänt och gör comeback efter ett års uppehåll efter studierna på volleygymnasiet, var VVK:s bästa spelare sett över de fyra träningsmatcherna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!