VVK laddar för att vända tunga trenden

Förra lördagen åkte Vingåkers VK på sin andra raka femsetsförlust. Trots det är det bra känsla i laget som är taggade på att vända på steken borta mot Södertelge under lördagen.

Tobias Vingefeldt (närmast i bild) är återigen med i helgens VVK-trupp.

Tobias Vingefeldt (närmast i bild) är återigen med i helgens VVK-trupp.

Foto: Stellan Nilsson

Volleyboll2019-11-15 18:00

– Vi har repat oss efter den andra raka femsetstorsken. Jag tycker att det känns bra, vi vet vilken kvalitet vi har i laget, det gäller bara att vi blir lite jämnare i vårt spel, säger assisterande tränare Lukas Karlsson.

Lukas berättar att Axel Qvarnström återigen kommer tvingas sitta på sidan i helgens match. Tobias Vingefeldt gjorde ett riktigt starkt inhopp förra lördagen och kommer vara med när VVK möter Södertelge.

– Han kommer in med massor av rutin och ett lugn i laget, det är bara positivt. Sen har han inte tränat så mycket, trots det tar han ganska stor plats, pratar mycket och bidrar med sin rutin och det är positivt för oss, säger Lukas.

Hur länge Tobias kommer fortsätta tillhöra laget kan inte Lukas svara på. Han är nöjd med hur han täcker upp i Qvarnströms frånvaro och menar att dem tar det match för match just nu.

– Sen får vi se hur det blir. Han verkar sugen och på, men vi får se hur mycket tid han har att lägga på det.

Lukas menar att en nyckel för att vinna mot Södertelge blir att inte pendla mellan sin högsta- och lägstanivå så mycket som laget gjort på senaste tiden.

– I vissa moment spelar vi så bra att vi spöar nästan alla lag i serien, sen går vi ner till en nivå där vi inte spöar något lag i serien. Vi pendlar där hela matcherna, det behöver vi få bort, annars blir det svårt att vinna matcher.

Vad talar för att det blir ändring på det mot Södertelge?

– Vi har ganska bra koll på Södertelge, vart deras styrkor och svagheter finns. Sen ser jag på spelartruppen att de är jäkligt hungriga på att vända trenden med tunga, tuffa, tajta förluster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!