VVK känner sig stärkta – trots premiärförlust

Det var egentligen aldrig något snack om saken när Falkenberg besegrade Vingåkers VK med 3–0. Men VVK:s tränare Mike Bossence känner att det var en bra premiärmatch att spela. "En bra väckarklocka för oss", konstaterar han.

Det blev ny förlust mot Falkenberg för VVK, precis som under förra säsongen.

Det blev ny förlust mot Falkenberg för VVK, precis som under förra säsongen.

Foto: Roger Culmsee

Volleyboll2019-10-06 19:30

Setsiffrorna skrevs till 25–15, 25–14 och 25–20 till hemmalaget Falkenbergs fördel. Direkt efter matchen känner tränaren Mike Bossence, som gjorde sin första match på VVK:s tränarbänk, tacksam att ha ställts mot just Falkenberg.

– Det är såklart en liten besvikelse, ingen spelar för att förlora. Det är nästan tur att vi mötte ett så bra lag precis i början av serien, jag tror att det är en bra väckarklocka för oss. Det visar vad vi behöver förbättra så att vi kan hitta vår formtopp, säger Bossence.

Mike tycker att VVK höll sig till sin matchplan så gott man kunde, men som ett nyligen ihopsatt lag är det svårt att undvika ett inkonsekvent spel. Att man inlett serien med en förlust på bortaplan är inte något som oroar honom inför hemmapremiären nästa helg.

– Vi vet hur bra vi är och vi vet vad vi arbetar emot. Om något så är vi mer taggade att visa alla vad vi går för. Vi möter en ny stark motståndare (regerande svenska mästarna Linköping, red. anm.) och det är exakt det vi vill ha.

Det fanns även bra saker som skedde på planen under premiären att ta med sig.

– När våra startspelare och våra bästa spelare är just bäst i laget så frodas vi. Tillsammans med spelarna som har erfarenhet att dela med sig till de yngre så kommer vi långt på det. När vi går bra så gör vi underbara saker, vi kan serva hårt och förlita oss på vårt anfall att skapa bra möjligheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!