VVK föll igen – laddar om för ny match

VVK hoppades kunna ta tre poäng från den här dubbla spelhelgen. Men det blev ingen poäng mot Habo då det blev en 3–1-förlust.

Det blev en ny förlust under lördagen för VVK. Deras sjunde på åtta matcher.

Det blev en ny förlust under lördagen för VVK. Deras sjunde på åtta matcher.

Foto: Rickard Tornhjelm

Volleyboll2019-11-30 19:50

– Det började väldigt bra, jag tycker att vi genomförde vår matchplan tidigt, vilket är något vi har jobbat på under säsongen. De gjorde det väldigt bra, säger huvudtränare Mike Bossence.

Vingåkers VK öppnade lördagens bortamatch mot Habo, strax utanför Jönköping, genom att vinna det första setet (25–21).

– Vi försökte fortsätta så men Habo spelade väldigt bra idag och gav oss en tuff match.

Habo vann därefter tre raka set (25–20, 25–22 och 25–18) och säkrade segern.

– Habo var påslagna idag. De är ungefär på samma nivå som oss, de var hungriga på en vinst och idag var de något hungrigare förklarar Mike och fortsätter:

– Vi testar alltid nya saker, grabbarna i laget jobbar för en förändring av kulturen inom klubben. Vissa dagar är bättre än andra och idag var helt enkelt inte vår dag.

Nu under lördagskvällen får VVK ladda om för ny match under söndagen då laget får åka söderut och ta sig an Hylte Halmstad. Serietvåan är det enda laget som är obesegrade så här långt. Enligt Mike har VVK fokus på att försöka hitta spelet laget hade i matchinledningen mot Habo.

– Det handlar om att hålla sig till vår matchplan, ha självförtroende för de saker vi är bra på och hålla fast i det under hela matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!