VVK:s A-lag gör sin 21:a raka säsong i elitserien. Men klubben är så mycket mer än A-laget. Inte för inte har föreningen mer än en gång kallats "talangfabriken" för sin förmåga att fostra duktiga spelare, där många nått landslagsspel och ytterligare några i dag är utlandsproffs.
Ett imponerade resultat av föreningen i samhället med färre än 9 000 invånare.
Men det är också resultatet av ett ständigt driv att fortsätta utvecklas. Så när den nya lagen om att alla ungdomsledare ska uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister trädde i kraft vid årsskiftet tog VVK det omgående ett steg längre.
– Vi har bestämt att alla i föreningen som kommer i kontakt med ungdomar ska begära ut sina utdrag. Det gäller också oss i styrelsen, säger ordföranden Angelica Svedberg.
Klubben har sedan tidigare flera policys nedtecknade i sin verksamhet, alla lätt åtkomliga under en egen flik på hemsidan. Där finns regler för hela föreningen, för elitlaget och barn och ungdom.
– Vår slogan är ju Sveriges trevligaste volleybollklubb och det för att leva upp till det ska också alla känna till vår policy. Därför får alla ungdomar den utskriven, att ta med hem och läsa tillsammans med föräldrarna – för att sedan undertecknas av både vårdnadshavare och spelare och återlämnas, säger Monica Fält som är ungdomsansvarig i klubben.
Policys är frivilliga. Genom sitt jobb inom skolan fick Monica Fält tidigt i höstas vetskap om den nya lagen gäller från årsskiftet även för ungdomsledare som jobbar i ideella föreningar, tog hon omgående upp det på ett styrelsemöte.
– Jag tror att det redan var på vårt oktobermöte som frågan fanns med på dagordningen, säger Angelica Svedberg.
Det var också där och då ett enigt beslut togs att även styrelseledamöterna skulle begära ut sina utdrag från belastningsregistret hos polisen.
– Det blev inte ens en diskussion om det, säger Angelica Svedberg, som sedan också bjöd in Sörmlandsidrotten till ett möte för att få mer information.
Lika självklart har lagen mötts av föreningens sex ungdomsledare.
– Många har ju egna barn i våra grupper, så det här är ju ett sätt att säkra också sina egna barn, menar Monica Fält.
Det var blanka papper som kom in. Men hur föreningen skulle agerat, eller kommer att agera, om någon ledare visar sig ha straffats är inte klart.
– Styrelsen är ansvarig. Om det blir aktuellt får vi ta det då, säger Angelica Svedberg.
Tomas Fält är en av ungdomsledarna som begärt ut sitt utdrag från polisen.
– Det är klart att jag drog mitt liv ett varv genom minnet innan jag begärde ut utdraget. Men jag vet ju vad jag har gjort, så det var inga konstigheter, säger Tomas Fält.
– Det har inte förändrat mitt ledarskap på träningar, men lagen är bra, inte minst för att frågan hela tiden ska finnas i medvetandet.
I utdragen finns grov brottslighet med, mord, dråp, grov misshandel, människorov, alla sexualbrott, pedofili och grovt rån.
– Jag skulle önska att alla fall av misshandel finns med. Och jag saknar faktiskt trafikbrott, som rattfylleri, olovlig körning och kanske även hastighetsöverträdelser, säger Angelica Svedberg och Monica Fält nickar medgivande.
– Anledningen är förstås att våra barn inte bara ska känna sig trygga i sporthallen utan också när vi reser till och från bortamatcher. Det är lika viktigt att veta att vi har säkra förare som att bilarna som används har vinterdäck, säger de.