VVK fick publiken att stortrivas

Spelarna i VVK såg på lördagen till att bjuda den trogna hemmapubliken på underhålling av bästa märke. Elitseriemötet med Örkelljunga utvecklades till ett drama i fem akter.

Hemmajubel. Segern är ett faktum för VVK i mötet mot Örkelljunga.

Hemmajubel. Segern är ett faktum för VVK i mötet mot Örkelljunga.

Foto: Stellan Nilsson

Volleyboll2022-10-15 17:45

När VVK:s speciellt matchvinnare, Viktor Lindberg, slog in segerbollen i det femte setet bröt det stora jublet ut i Vingåkers sporthall.

3-2 (25-15, 17-25. 25-23. 22-25 15-9) slutade matchen och VVK kunde bokföras för två viktiga poäng.

– Att vi fick släppa ifrån oss en poäng var kanske inte så roligt, men vi visste att Örekelljunga skulle bli en svår motståndare, menade VVK-tränaren Lukas Karlsson.

Inledningsvis såg det dock ut att kunna sluta i enkel hemmatriumf. VVK dominerade första set efter noter och inledde det andra setet på ett övertygande vis. Laget gick fram till en ledning med 7-2, då det plötsligt tog tvärstopp.

Skåningarnas nyförvärv från Brasilien, Bastos Silveira Alison och Soarea Louis, klev nämligen in i matchbilden på ett obehagligt sätt för hemmalaget, som tappade kommandet och setet.

– Vi visste att brasilianarna var bra och tyvärr fick de alltför stort utrymme att briljera på, menade Lukas Karlsson.

I tredje set hittade dock VVK rytmen igen och kunde skaffa sig en 2-1 ledning och de församlade bespetsade sig på full poängutdelning för VVK.

Laget tappade dock en klar ledning i tredje set och det bäddade för en spännande avslutning där VVK skaffade sig ett bastant grepp direkt.

– Vi vann rättvist och matchen bjöd verkligen på högklassig volleyboll, noterade VVK-tränaren som givetvis hyllade Viktor Lindberg efter segern liksom Kalle Bergström för hans insats i blockspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!