Lukas tror på en jämn elitserie

VVK:s coach Lukas Karlsson tror på en jämn elitserie inför slutspelet, som åter förändras.

VVK-coachen Lukas Karlsson tror på en jämnare elitserie i vinter än på många år.

VVK-coachen Lukas Karlsson tror på en jämnare elitserie i vinter än på många år.

Foto: Ronny Falck

Volleyboll2019-09-26 16:57

–  Några av de senaste säsongernas topplag har tappat, medan övriga lag förstärkt. Därför är jag ganska övertygad om att det blir en jämnare elitserie än på många år, säger VVK-coachen Lukas Karlsson.

Regerande svenska mästarna Linköping har visserligen förstärkt med VVK-beaknta Tomas Mroz och Jordan Power, men också tappat tongivande spelare.

I Hylte/Halmstad har det också varit stor omsättning och bland annat har förre Vingåkersbon och herrlandslagets förbundskapten Per-Erik Dahlqvist lämnat.

–  De har fått många nya spelare, men det tar tid att spela ihop ett nytt lag, säger Lukas.

Samtidigt säger han att Habo fått ihop ett bra lag, med nyförvärvet Andreas Brink som spelade med VVK förra säsongen och en annan före detta VVK:are, Hannes Olofsson, spelar nu i Falkenberg.

–  Så det blir en mer oviss serie där Säter är enda nykomlingen, säger Lukas.

Inför förra säsongen slopades den tidigare poolindelningen. Nu är det hemma- och bortamöten med alla nio lagen samt en bortamatch mot Rig Falköping (där dock inte resultatet räknas in i tabellen).

Efter 23 omgångar väntar slutspel - där det blir en del förändringar. Playoff med de fem bästa lagen och Playoff in med de övriga från grundserien slopas. I stället är de sex främsta lagen direktkvalificerade för kvartsfinal och de fyra bottenlagen får chansen att ta sig dit via åttondelsfinal.

Förlorarna i åttondelen tvingas sedan kvala för att försöka behålla sin elitserieplats.

– Det blir inte bara en jämnare serie utan också rättvisare, säger Lukas Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!