Davids Hylte/Halmstad blev svårt för tappert VVK

Att topplaget, Hylte/Halmstad skulle bli en alltför tuff motståndare för VVK var inte oväntat, men trots förlusten så blev tillställningen i hemmahallen ett fall framåt för Vingåkers stolthet.

VVK-fostrade David Pettersson konstaterade att hans Hylte/Halmstad gjorde sin plikt när man besegrade Vingåker på lördagen.

VVK-fostrade David Pettersson konstaterade att hans Hylte/Halmstad gjorde sin plikt när man besegrade Vingåker på lördagen.

Foto: Stellan Nilsson

Volleyboll2023-11-11 18:45

– Vår bästa insats hittills under säsongen, menade VVK-tränaren Justin Delorme.

0-3 efter setsiffrorna 20-25, 23-25, 23-25 vittnar om en bitvis mycket jämn och oviss tillställning.

– Vingåker var betydligt bättre än vad vi hade förväntat oss, summerade VVK-fostrade David Pettersson i Hylte/Halmstad.

– Men vi gjorde vår plikt och tog oss samman när vi var illa ute, fortsatte den 205 centimeter långe David som svarade för många poängavgörande bollar.

För VVK var det här sjätte raka nederlaget, men kan laget fortsätta att bjuda på volleyboll av den höga klass som man bitvis visade upp den här gången lär poängen snart trilla in.

– Den här insatsen var ett klart fall framåt för vår del, men tyvärr så fortsatte vi att blanda topprestationer med riktiga djupdykningar, konstaterade hemmalagets Andreas Brink.

– Kan vi hitta en jämnare nivå i vårt spel så kommer också segrarna och redan på torsdag kan det vara dags, menade Brink och syftade på matchen mot Södertälje i hemmahallen.

29-årige David Pettersson var också tämligen övertygad om att VVK kommer att vända på den onda trenden i länsderbyt.

– VVK är ett bättre lag än Södertälje när de spelar topp, betygsatte David.

Och han tänkte nog på VVK:s höjdpunkter under framförallt andra och tredje set.

Hemmapojkarna hade verkligen gästerna i rejäl gungning och i andra set var man ett tag i ledningen med sju poäng men tappade rejält i slutskedet av båda seten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!