Albin jagar sitt 100:e serveess

Ordinarie VVK-liberon Mattias Lindberg är däckad i hög feber men Albin Bishop Eriksson tror ändock på seger och 100:e servesset.

100:e serveesset är målsättningen för VVK-spelaren Albin Bishop Eriksson i bortamötet med Örkelljunga.

100:e serveesset är målsättningen för VVK-spelaren Albin Bishop Eriksson i bortamötet med Örkelljunga.

Foto: Tomas Nilsson

Volleyboll2019-10-25 17:06

– Givetvis är Mattias sjukdom ett svårt avbräck för oss, men vi har siktet inställt på en ny trepoängare, säger Albin Bishop Eriksson.

VVK-spelaren som har siktet inställt på en riktig "milstolpe" i matchen.

– Jag är på jakt efter mitt 100:e serveess och en förutsättning för att vi ska nå vår målsättning inför drabbningen är att jag lyckas pricka in det där esset, säger 30-årige Eriksson.

En uppgift som han tror är fullt rimlig.

– Vi spelar en aggressiv volleyboll där serven är en viktig del och eftersom jag är aggressiv i min spelstil så är målet att göra det 100:e esset, fortsätter Albin som tycker att VVK:s säsongsinledning utvecklats som han hade förväntat sig.

– Men jag grämer mig över förlusten mot Linköping. Då gjorde vi en mycket stark insats och hade dem i rejäl gungning, men blev trots detta poänglösa.

Inför helgens match och fortsättningen av seriespelet konstaterar dock Bishop Eriksson att lagmaskinen fungerar allt bättre.

– Vi vet vad vi kan och nu gäller det att visa det också. Örkelljunga är måhända favorit på söndag, men jag tror att vi grejar en ny triumf.

Optimist är också VVK:s assisterande tränare, Lukas Karlsson.

– Örkelljunga har tappat flera spelare och är inte lika starkt som tidigare och trots att vi tvingas avstå Mattias Lindberg så har vi en klar segerchans.

Vilken som kommer att axla rollen som libero var oklart under fredagen.

– Vi har ingen naturlig libero att tillgå, men vi jobbar med en reservplan som förhoppningsvis kommer att slå väl ut, säger Lukas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!