Att det blev förlust för Vingåkers VK borta mot obesegrade Hylte Halmstad var absolut inte oväntat, speciellt med tanke på att Hylte inför söndagen endast förlorat två set på sju matcher. Efter två set stod det dock 1–1, men det var Hylte som vann med 3–1.

– Jag tycker att vi under stora delar av matchen står upp jäkligt bra. Jag tycker inte vi ska skämmas över den här förslusten, säger assisterande tränare Lukas Karlsson.

Värre var det efter lördagens förlust mot Habo.

– Det var väldigt frustrerat när vi förlorade mot Habo. Vi låg ju före Habo i tabellen före matchen, det är dem matcherna vi ska ta poäng i och vinna, säger Lukas och fortsätter:

– Men överlag är vi fortfarande positiva i laget, vi tror på vad vi håller på med och vi tror att segrarna kommer börja komma.

Vingåker har nu en vinst på nio matcher och ligger tredje sist i tabellen.

– Det är ju inte så bra såklart. Nu har vi spelat mot alla de bästa lagen och har Säter kvar innan vi har mött alla. Vi möter dem nästa vecka och den ska vi vinna. Sen får vi ta det därifrån, säger Lukas.

Säter ligger precis bakom VVK i tabellen och de båda möts på lördag i Vingåker. Det är näst sista matchen för VVK innan juluppehåll, sista är mot Sollentuna.

– Vi vet att det kommer bli en tuff match mot Sollentuna, det gör ju Sätermatchen ännu viktigare. Den måste vi vinna – det finns inget annat. Och det ska vi göra, vi ska vara ett bättre lag än Säter. Vi behöver göra jobbet, men vi ska vinna.