Vingåker föll på nytt i femsetsmatch

Laget kände sig redo att bryta trenden med 3–2-förluster. Istället blev det en till 3–2-förlust i bortamatchen mot Södertelge efter tappad ledning.

VVK förlitar sig mycket på poäng från Albin Bishop Eriksson (nummer 16) och Haralds Regza (8).

VVK förlitar sig mycket på poäng från Albin Bishop Eriksson (nummer 16) och Haralds Regza (8).

Foto: Stellan Nilsson

Volleyboll2019-11-16 19:55

– Vi började katastrofalt i första set, tror vi ligger under med 12–4. Sen jobbar vi oss tillbaka och avslutar riktigt bra även om vi förlorar första set med 25–22, säger assisterande tränare Lukas Karlsson.

Den vågen av initiativ red Vingåkers VK på i både andra och tredje set som dem kunde vinna med 25–13 och 25–16 och tog ett grepp om matchen med 2–1-ledning inför fjärde set.

– Som vi pratade om inför, våra höga toppar och djupa dalar. Vårt spel slutade fungera helt och hållet, det var ingenting som fungerade och då var det istället Södertelge som kontrollerade allting.

Södertelge tog fjärde set med 25–18 och fortsatte sedan på inslagen väg och tog det sista setet med 15–10.

– Nu är det tre på rad där det känns som att vi verkligen har haft kapaciteten att vinna men inte lyckats. Det är klart det sätter sig i skallen, det gör det väl automatiskt, även om man inte vill erkänna det, säger Lukas.

Han tror att det antingen handlar om mental styrka eller möjligtvis uthållighet då femsetsmatcher blir långa tillställningar.

Annars var Lukas nöjd med spelet visade upp under lördagsmatchen, framför allt utdelning från serve, blockeringar och försvarsspelet. Haralds Regza och Albin Bishop Eriksson stod för 28 respektive 23 poäng mot Södertelge, det kan vara ett problem enligt Lukas.

– Vi förlitar oss väldigt mycket på de två, det är dem som gör våra poäng. Vi behöver väl kanske sprida bollarna mer så dem andra får fler bollar för det är ett väldigt tungt lass att dra för dem två.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!