VFC möter ett allianslag i veteranmatch

På söndag arrangerar Värmbols FC sin årliga fotbollsfest. Bland annat kommer en veteranmatch spelas mellan VFC och ett hopsatt Katrineholmslag.

29 augusti 2019 13:34

Varje år arrangerar Värmbols FC en fotbollsfest. På söndag har det blivit dags för den årliga upplagan ute på Värmbols IP.

Katrineholmsgymnasterna kommer vara på plats för att bjuda på gymnastikuppvisningar – men det kommer också spelas en hel del fotbollsmatcher i olika åldrar.

En av matcherna är veteranmatchen mellan Värmbols FC och ett allianslag, som kommer att bestå av gamla spelare från KAIK, KSK och Ericsberg. En av dem som kommer att vara med och lira i allianslaget är KSK:s a-lagstränare, Thomas Lövgren. Även om det bara ska vara en kul grej går han in med inställningen att vinna matchen.

– Det är ändå Värmbol som arrangerar invigningen, så det är klart att vi vill avgå med segern.

Vad finns det för krav för att få vara med i allianslaget?

– Alla de som jag räknade upp har på något sätt spelat fotboll i något av lagen. I bland i fler klubbar. Det är inte så att vi tagit ut det vassaste eller bästa laget. Det är lite mer socialt. Det kommer att vara en kul tillställning, säger "Lövet".

Som avslutning på dagen möter Värmbols FC tabelljumbon Södertälje FK i division 2 södra Svealand. I samband med matchen kommer konstgräsplanen officiellt att invigas, där Anneli Hedberg, ordförande i service- och tekniknämnden, kommer att hålla ett invigningstal. Veteranmatchen börjar 13.30. Och inte 14.00, som tidigare annonserats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Einarsson