VFC-kaptenen erkänner: "Jag hade fel"

VFC:s lagkapten var emot konstgräs på Värmbols IP. I sin gästkrönika erkänner han att han hade fel.

VFC:s lagkapten var emot konstgräs på Värmbols IP. I sin gästkrönika erkänner han att han hade fel.

Foto: Anders Göransson

Krönika2019-10-17 15:19

I mars 2018 kom beskedet att det skulle bli konstgräs på A-planen på Värmbols IP. Ett beslut som jag inte gillade överhuvudtaget då min åsikt är att fotboll ska spelas på riktigt gräs och att inte vi spelare i A-laget fick säga vår åsikt tyckte jag då var synd och fel. Efter en höst på det nylagda konstgräset måste jag dock ”göra en pudel” och erkänna att jag till viss del hade fel.

Av alla möjliga olika skäl har kontinuiteten på spelar- och ledarsidan i mitt Värmbols FC inte varit den bästa de senaste tre säsongerna. Fyra tränare har avverkats och totalt har runt tio spelare lämnat under eller efter dessa säsonger. Siffror som gjort det helt omöjligt att bygga något långsiktigt och då också framgång. 

Alla –  föreningen, ledare och spelare som figurerat under dessa säsonger – bär såklart ett ansvar över denna omsättning av folk. I alla fall känner jag det och har tänkt igenom de senaste säsongerna både en och två gånger på vad man kunnat gjort annorlunda.

Att behålla majoriteten av spelartruppen och ledarna är som jag fattar det, prio ett de kommande månaderna för föreningen. Helt rätt beslut och man har också lyckats lägga en stabil och bra grund, då ledarna Tobias Sander och Daniel Grönvall samt Erik Lindgren och försvarsspelaren Matthias Karjalainen med cirka 130 seriematcher för föreningen, redan är klara för kommande säsong.

Under hösten har jag insett att jobba med kontinuitet egentligen är lika viktigt när det gäller underlaget. För i stället för att springa runt på ett IP som på grund av sin belägenhet varit blöt och extremt svårspelad, har vi under hösten kunnat bedriva träningar med bra kvalité och byggt vidare på vårt offensiva spel som vi tränat på hela året. 

Jobbet med att ha kontinuitet i truppen är i full gång och tillsammans med konstgräsets entré på IP, ger i alla fall jag, Värmbols FC större möjlighet att i framtiden aspirera mot en topplacering eller ett avancemang upp i systemet. Det var tur att jag inte var med och bestämde i mars 2018!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!