VFC jobbar på två spår inför nästa säsong

Spelarna har gjort sitt och säkrat kontraktet. Nu tar sportgruppen över och förbereder 2020. "Vi jobbar på två spår", säger Håkan Andersson.

Matthias Karjalainen är en av bara två spelare i Värmbols FC som har kontrakt över 2020.

Matthias Karjalainen är en av bara två spelare i Värmbols FC som har kontrakt över 2020.

Foto: Anders Göransson

Fotboll2019-10-18 13:54

Det har varit några turbulenta tränarår i Värmbols FC.Framför allt är det rekryteringarna av tränare utanför de egna leden som misslyckats.

2016 lämnade Daniel Grönvall och Håkan "Vargen" Andersson och Rickard Johansson från Linköping tog över. Han fick sparken efter halva säsongen 2017 och "Vargen" var tillbaka. 2018 klev Lars Axelsson/Anders Pense in, men deras sejour blev bara ettårig. Inför 2019 tog Thomas Westerberg från Norrköping över – bara för att hoppa av under försäsongen. Med bara veckor kvar till seriepremiären fick Tobias Sander ansvaret som huvudtränare. 

Det började sådär. Eller mera ärligt, riktigt dåligt. På sex omgångar tog VFC bara två poäng och hade hemska målskillnaden 3–17. Då kom vändningen och även om det skulle dröja till sista omgången räddade Värmbol kontraktet på 36 poäng.

Det är mindre än en vecka sedan. Nu har arbetet inför 2020 börjat.

– Vi jobbar med två spår, där det ena är ledarsidan och det andra är spelartruppen, säger Håkan "Vargen" Andersson i sportgruppen.

Så här långt har spår ett redan resulterat i att två av höstens tre tränare är klara för en fortsättning. Tobias Sander har sagt ja till ett tvåårskontrakt som huvudtränare och Daniel Grönvall stannar ett år till som assisterande. Ambitionen är att hela ledarstaben, med Mathias Gravem som assisterande, Rickard Lönn som lagledare och materialförvaltarna också ska fortsätta.

När det gäller spelartruppen ligger VFC, enligt "Vargen", lite efter tidsschemat.

– Vi hade önskat att vi kunnat börja tidigare, men visste ju inte om vi skulle fixa kontraktet, förklarar han.

De flesta spelarna har utgående kontrakt. 

– Det är bara Erik Lindgren och Matthias Karjalainen som har kontrakt som sträcker sig över nästa säsong, säger Bengt Jansson i sportgruppen.

Det är med andra ord ett gediget arbete som väntar för att fylla på truppen till 18 utespelare och två målvakter inför sästa säsong.

– Sedan kanske vi håller några platser öppna för att fylla på efter frimånadens slut, säger "Vargen" och syftar på perioden 15 november till 15 december då kontraktslösa spelare kan byta klubb fritt.

– Men vi har förstås en lista med lite lokala spelare som har gjort avtryck under året i sina nuvarande klubbar som vi ska bjuda in att träna med oss i höst. För i dag har så bra förutsättningar med konstgräset på Värmbols IP. Det är ett jättesteg för dem som älskar fotboll och vill träna, säger "Vargen".

För den som väljer division 2-spel får räkna med många träningar.

– Fem i veckan är ett krav. Det finns ingen genväg för att bli duktig inom idrotten, säger "Vargen".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!