VFC föll mot division 4-lag i svenska cupen

Det var mycket som stod på spel när VFC mötte division 4-laget Dagsberg under tisdagskvällen. Men drömmen om att ta sig vidare i svenska cupen grusades när VFC åkte på stryk.

11 juni 2019 21:44

Det var på Dagsbergsvallen i Norrköping som Värmbolskillarna hade hoppats kunna avgöra och få gå vidare för att sedan möta ett motstånd från antingen allsvenskan eller superettan. Men när 60 minuter av matchen spelats hade inget av lagen skapat särskilt mycket – och när Dagsberg väl fick chansen två minuter senare så satte de matchens enda mål och gjorde 1–0.

– Vi spelar och kommer in framför deras backlinje, men sedan händer inget mer. Vi skapar inget och de skapar en chans och gör ett mål, säger VFC-tränaren Tobias Sander.

Det var inte det att VFC underskattat motståndet, för inför matchen var det fullt fokus och inget skulle lämnas åt slumpen.

– Vi hade pratat inställning, att vi skulle tagga till, göra det vi är bra på, gå in i närkamper. Vi scoutade till och med ett division 4-lag för att få de bästa förutsättningarna. Så de yttre faktorerna kan vi inte skylla på, förklarar Tobias Sander.

Istället föll VFC platt. Trots att det skiljer två divisioner mellan lagen lyckades de inte komma upp i den nivå som de visat de senaste seriematcherna.

– Även om bollen skulle varit mjuk, planen dålig eller domarna orättvisa eller vad som, så ska två divisioners skillnad räcka för att vi ska vinna den här matchen. Det är inte försvarbart att säga något annat än att det är för dåligt av oss, säger Sander.

Med mycket att vinna blev det också mycket att förlora.

– Jag känner mig tom, besviken. Jag vet inte vad jag ska säga, det är riktigt tråkigt att vi inte kan ta vara på den här chansen för föreningen, grabbarna och Katrineholm. Vi sparade inte på krutet, men klarade ändå inte av det. För tio år sedan hade jag rivit omklädningsrummet, men vad tjänar det till? Det är på planen matchen avgörs. Så nu blir det fullt fokus på seriespelet. Det är det enda positiva.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström