Vann priset som ingen vet var det finns

Katrineholms golfdamer blev seriesegrare i Sörmlandsseriens division 1. För andra året i rad och får behålla vandringspriset – som ingen vet var det finns.

2 september 2019 10:30

Efter seriesegern 2009 följde några magrare år för Katrineholms damlag och 2015 åkte laget ur ettan.

Då tog Åsa Plantin över som lagkapten och efter två år i division 2 var laget tillbaka i högsta serien och i fjol blev det serieseger.

– Då var det sju lag i serien och det avgjordes i den sista omgången. Vi mötte Vingåker i seriefinalen på Båsenberga och spelade oavgjort. Det räckte för att vi skulle vinna, säger Åsa.

Historien upprepade sig i år. Åter möttes Katrineholm och Vingåker i seriefinalen i sista omgången. Den här gången, på Jättorp, vann dock Katrineholm med klara 7–1.

– Vi spelade tio matcher, vann sju, spelade oavgjort i två och förlorade bara mot Flen, säger Åsa.

Hon framhåller jämnheten som lagets styrka och Anneli Kjellgren spelaren som överraskat mest.

– Hon började ju spela golf så sent som förra säsongen. Hon, precis som alla vi andra, är tävlingsmänniskor som verkligen inte vill förlora. Det är också en styrka, säger Åsa.

Seriesegern innebär att Katrineholmslaget får diplom och behåller vandringspriset.

– Det är bara ett problem. Vandringspriset försvann i samband med graveringen förra året och ingen har sett till det sedan dess. Ingen vet var det finns, så vi får kanske köpa ett nytt, säger Åsa.

Damlagets seger var inte den enda för Katrineholm. I Sörmlandsserien för damer 60 år och äldre har klubben haft två lag med – där det ena blev seriesegrare.

– Så man får väl sammanfatta det som ett bra år för oss, säger Åsa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson