Vädret gjorde det svårt för många – men Jönåkers GK lyckades bra

Det var en hel del spelare som hade problem med värmen och vinden. Men för ett av de tre lokala lagen gick det väldigt bra. Jönåkers GK slutade fyra. – Vi har inte riktigt varit i närheten de senaste åren när det kommer till de här tillställningarna så det var verkligen skitkul, säger Tobias Holmsell.

23 februari 2018 09:46

Den andra och sista dagen av division 2-lagspelet på Jönåkers GK spelades under lördagen. För två av de lokala lagen gick det mindre bra enligt dem själva.

– Det har inte gått bra idag. Jag är inte nöjd med mitt spel. Vi är en bit ifrån toppen men vi är här för att lära, säger Arvid Rylander från Nyköpings GK.

Lagkapten Johan Thorell tycker att laget har kämpat på bra trots motgångarna.

– Vi kom in med stort självförtroende och de har kämpat på bra här i värmen, men det har varit motigt. Vi får fortsätta träna och hoppas på att regnet kommer snart så bolljäkeln stannar.

Nyköpings GK slutade på en elfteplats med totalt 619 slag. Likt Arvid Rylander så var inte lagkamraten Oskar Gabrielsson nöjd med sitt spel heller, han såg det dock positivt ändå.

– Det var många klantiga slag. En järnåtta slog man sönder och bollarna hamnade på fel ställe. Men man ska inte klaga. Det är fint väder, semester och golf.

Trosa GK hamnade på niondeplats med sina 606 slag. Vädret var bra men golfspelandet var inte lika lyckat enligt William Attersand.

– Det har varit jäkligt bra väder och bana. Synd att golfen inte var på topp bara. Chip och putt gick bra men allt annat gick inget vidare. Jag är nöjd med lagets insats men inte med min, säger William Attersand från Trosa GK.

För hemmaklubben Jönåkers GK gick det dock lite bättre. De hamnade på en fjärdeplats med 594 slag.

– Det känns jättekul. Vi har inte riktigt varit i närheten de senaste åren när det kommer till de här tillställningarna så det var verkligen skitkul, säger Tobias Holmsell.

Trots att det gick bra finns det ändå saker man önskat mer av.

– Det gick rätt bra om man tittar på resultat. Men fanns väl mer att önska i spelet. Joakim Adamsson och Pontus Miöen Dahlström gjorde det bra på singlarna. Jimmy (Borg) gjorde det hyfsat och jag hade det tufft på de första nio men höll i dem sista.

Som de flesta påpekat så ställde väder och vind till det.

– På de första nio när det blåser är det tufft och idag låg solen på hela dagen. Det var nog många spelare som blev trötta. Vi ställde över två imorse så vi kunde ha fräscha spelare till singlarna och för Pontus del gick det ju väldigt bra, ett över par (73) som är väldigt bra.

Men överlag är Holmsell väldigt nöjd med Jönåker GK:s spel och laganda.

– Det är bra, det är jättebra. Det finns alltid många slag som man önskar kunna ta hem. Men det kommer perioder när det går lite tuffare men det var bra uppslutning och moral bland alla spelare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén

Ämnen du kan följa