UFC på ö skjuts fram efter ESPN:s krav

Mitt i coronapandemin ville UFC:s ordförande Dana White arrangera MMA-fajter, bland annat på en privat ö.

Men efter krav från sändande tv-bolaget ESPN skjuts matcherna fram.

Krafterna där har bett mig att lägga mig och inte arrangera den här galan nästa lördag, säger White.

10 april 2020 11:25

UFC, världsorganisationen för professionella MMA-utövare, har tvingats att ställa in sina tre senaste kampsportsgalor på grund av coronapandemin.

Den 18 april var det tänkt att fajter skulle arrangeras igen. Först i New York, sedan i Lemore, Kalifornien, samt på en privat ö utanför USA. En ö dit fajters från andra delar av världen hade kunnat ta sig till på grund av reserestriktionerna in i det nordamerikanska landet.

Men så blir det inte. UFC:s ordförande Dana White har fått lägga planerna på is sedan det sändade tv-bolaget ESPN, som ägs av Disney, sagt ifrån.

Krafterna där har bett mig att lägga mig och inte arrangera den här galan nästa lördag, säger Dana White i en videointervju med ESPN och fortsätter:
Jag vill att alla mina fajters ska känna sig säkra. Ta er tid för era familjer och njut av den här tiden, oroa er inte för det ekonomiska utan ni ska få matcherna enligt era kontrakt. Jag ska se till att gottgöra människorna som var redo att fajtas kommande helg. Jag ska ta hand om så många jag kan.

White poängterar också att UFC-matcher förr eller senare kommer att arrangeras på den privata ön.

Fajtön är på riktigt, infrastrukturen håller på att byggas just nu. Det kommer att ske och kommer att sändas på ESPN, säger Dana White.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT