I år fyller Katrineholms SK hundra år som förening. Som en del i firandet har klubben bjudit in TV-laget, som kommer att möta ett Katrineholmslag fullt med lokala kändisar.

– Det kommer att bli häftigt. TV-laget har ett rätt så bra lag, med några bra spelare, så det blir nog tufft, säger Andreas Cervin, ordförande i Katrineholms SK, som själv kommer att vara med och spela.

Har du toppat formen lagom till lördagen?

– Det har jag absolut inte, säger han och skrattar.

Har du någon personlig favorit i TV-laget som du vill trycka till lite extra?

– Inte jag, men jag vet att ”Lövet” (Thomas Lövgren, KSK:s meste spelare genom tiderna numera a-lagstränare i föreningen) vill gärna trycka till "Tjerna" (Daniel Tjärnström).

När Andreas Cervin får välja ut några favoriter ur det egna laget låter det så här:

– Då bör vi nämna Myllymäki (Tommy). Det blir spännande att se honom. Han är nog den bäst tränade i hela truppen, skulle jag tro. Han tränar för att springa triathlon, och springer väldigt mycket, så det blir kul att se hur han funkar på plan.

– Vi kan även nämna Micke Lang. Han håller alltid nivå. Det blir också spännande att se Reda Bentebra. Han är och alltid varit en otrolig bolltrollare, och jag vet att han var grym i fotboll som tonåring, men sedan blev det bara basket. Det blir säkert kul att se honom på fotbollsplanen.

– Sedan kan vi skoja till det med Simon Engstrand, att honom får man kasta in och punktmarkera de som utmärker sig för mycket i TV-laget. (Se vilka Katrineholmsprofiler som kommer vara med här).

Att man vill vinna matcher är det ingen tvekan om.

– Jag tror att man bara säger att det är show men när man väl står där ute på plan vill alla vinna. Banketten blir bra mycket roligare om man vunnit matchen. Så är det, det är sedan gammalt.

Till sist: Finns det någon du vill tröja med?

– (Skratt) Eh… Nej, det gör det inte, men vi ska hitta på något. Men du kan skriva att ”Lövet” nog gärna vill byta med ”Tjerna”.

Med i TV-laget är bland annat katrineholmaren, Jovan Radomir, som arbetar på SVT, samt Patrick Ekwall, Daniel Tjernström, Billy Lansdowne och Richard Herrey. För att nämna några. (Se hela TV-laget här).

– Den här matchen ska vara underhållande för publiken. Vi har Håkan Olsson, som är en väldigt rolig speaker och han kommer att borga för att det blir underhållande, så han kommer springa runt med mikrofonen och busa lite med gubbarna nere på bänken och på planen, säger Andreas Cervin.

Jubileiumsmatchen spelas i morgon lördag på Backavallen och den drar igång 16.00.