Tung titel för Per-Erik i Japan

Tidigare Vingåkersbon Per-Erik Dahlqvist har vunnit sin första tunga titel i Japan.

1 januari 2016 16:53

Den förra VVK-spelaren är i dag assisterande tränare till Anders Kristiansson i Toyoda Gosei. Höstens seriespel har gått över förväntan, berättar han i ett mejl.

"Då serien såg tuffare ut än tidigare år var målet först och främst att gå till slutspelet. Alla de andra lagen förutom ett har förstärkt inför den här säsongen och vi har kvar samma manskap. Trots det så står vi på elva vinster efter tolv omgångar", skriver han.

Veckorna före jul avgjordes Kejsarens cup i Tokyo. Utöver ligan är det den största cupen i Japan, med storpublik och tv-sändningar.

"Redan i kvartsfinalerna var det utsålt med 8 000 åskådare på läktarna".

Toyoda Gosei vann i tur och ordning mot ett universitetslag, därefter Panasonic i kvarten, Toray i semin och finalen med 3-1 mot fjolårsmästarna JT.  

"Tidigare har klubben nått semifinal som bäst. Detta var den första stora titeln för Toyoda Gosei så det var stora glädjescener efter att matchbollen slogs in. Vår utlänning Igor Omrcen visade upp ett spel i yttersta världsklass under finalhelgen och gjorde hela 45 poäng på fyra set i finalen", fortsätter Per-Erik vars kontrakt går ut i vår.

Trots att han bor i Japan, soluppgångens land, har han fortfarande bra koll på vad som händer i elitserien också och gläds över VVK:s positiva resultat under hösten och att det ser ut att bli slutspel i år igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson