Tung Lindenförlust i toppmötet

Vid segrar i de två avslutande omgångarna av kvalserien slutar Linden sämst tvåa.

Vilket med största sannolikhet också innebär division 1-hockey i höst.

Av egen kraft kan laget inte ta hem förstaplatsen efter torsdagens 2–0-förlust mot Hanviken som därmed passerade i tabellen.

28 mars 2019 23:46

Siffrorna var givetvis inte tränare Jocke Lundholm nöjd med, däremot spelinsatsen, åtskilliga klasser bättre än tisdagens bottennapp.

– Vi borde ha avgjort i första perioden, då handlade det om spel mot ett mål. Tyvärr lite oflyt i avslutningarna, två ramträffar första 20, och det är tungt att inte få in trissan.

– Resultatet är bara att glömma, vi tar med oss det positiva och det ska bara bli roligt att få spela matcher som har betydelse. Vi har ju alltjämt allt i egna händer för att avancera.

Lundholm ville inte gå in på enskild spelarkritik utan berömde hela laget. I vilket flinke Johan Cederberg saknades i första-linan sedan han ådragit sig en sträckning i ryggen. Nu fick han vila av säkerhetsskäl för att göra comeback på söndag.

Det tog mer än 50 minuter innan första målet föll i toppmötet i Tyresö ishall. Trist nog för Linden var det hemmalaget som lyckades spräcka Anders Olssons nolla.

När sedan gästerna jagade kvittering och tog ut sin keeper kunde Hanviken pricka in 2–0 i tom kasse med 1.09 kvar att spela. Inte heller i spel sex mot fyra lyckades Eskilstunagrabbarna forcera in någon puck och i stället inregistrera sin första match utan mål under hela säsongen. Det hjälpte inte med 33 skottförsök för att överlista den storspelande hemmamålvakten Marcus Due-Boje.

Tack vare att Nacka bortabesegrade Arlanda blir slutfasen av kvalet högdramatisk. Linden har Viggbyholm hemma på söndag och sedan Trångsund på bortais kommande onsdag då Hanviken och Arlanda har ett avgörande möte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!