Tredjereserven Joseph vinnare igen i Strongman

Från början stod han som tredje namn på reservlistan. Efter några återbud fick Joseph Jansson ändå starta i Sibbhult. Väl där tog han fyra grensegrar och blev tvåa i en. Totalsegern var hans.

12 maj 2019 16:36

Strongman är publikfriande, där man ska springa och lyfta otympliga föremål. I skånska Sibbhult var en gren också att dra en 9,5 ton tung buss. Allt sker dessutom på tid.

– Den första grenen var ganska lätt och snabb där fem föremål mellan 60 och 100 kilo skulle lyftas över huvudet. Där blev jag tvåa, säger Katrineholmsgrabben.

Därefter handlade det om att springa med en 100 kilossten, en stålram på 250 kilo och därefter en 90 kilos sandsäck. 3x20 meter. Bara tre av de 19 deltagarna fixade det ­– Joseph bäst av alla. Där kom första grensegern. Sedan vann han de övriga tre av bara farten och blev totalsegrare. 14 gånger på en minut lyfte han framdelen på en bil, han drog bussen tio meter på 20 sekunder och avslutade med att hiva upp fem atlasstenar mellan 80 och 120 kilo.

– Sista grenen var jag lite orolig för eftersom vi inte fick använda klister. Men jag oroade mig i onödan, jag fick bra grepp och lyfte de fem stenarna dubbelt så snabbt som tvåan, säger Joseph.

Det var Josephs femte tävling, den första i år. Resultaten imponerar. Det har blivit tre segrar och två andraplatser.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!