Kolsvarundan bjöd förarna på åtta specialsträckor, som alla kördes under en dag. Med ett riktigt starkt startfält dessutom med bland andra PG Andersson, Fredrik Åhlin, Patrik Flodin och Johan Kristoffersson.

Den sistnämnde fick dock problem redan på första sträckan och så var hans dag förstörd. Lite senare tvingades PG Andersson bryta. Därmed låg fältet öppet för Patrik Flodin med Göran Bergsten i högerstolen. Det blev vinst för Ilsbo/Forshaga-ekipaget som drygade ut sin SM-ledning inför nästa tävling i början av september.

KMK:aren Kristoffer Gustavsson, med kartläsaren Viktor Niemistö vid sin sida, har haft en bra säsong i klassen fyrhjulsdrivet övriga. Även om de var rejält distanserade efter att ha fått problem på den sjätte sträckan räckte körningen till en tredjeplats.

Det innebär att Kristoffer och Viktor också är trea i sammandraget när två deltävlingar återstår. SM-ledare i klassen är Joachim Grahn från Simrishamn, som också vann i Kolsva. Tvåa är Henric Carlzon, Linde. KMK:arnas chanser att knipa en silverplats är dock stor. Det skiljer bara en halv poäng upp till Carlzon.