Tre silver för Dennis i tyska Brandenburg

Tre starter och tre andraplatser blev facit för katrineholmaren Dennis Kernen vid regattan i tyska Brandenburg.

26 maj 2019 20:16

Om en vecka gör han debut med seniorlandslaget vid världscuptävlingarna i Duisburg. Därför matchades Dennis, som tävlar för Nyköpings KK, lite försiktigt i U23-landslaget och helgens tävlingar, också de på tyskt vatten.

Det började med K2 500 meter tillsammans med klubbkompisen Anton Andersson. Den svenska duon hängde med bra halvvägs in i loppet, då den tyska kanoten gjorde ett ryck och i mål skiljde ungefär två sekunder.

Det blev sedan en andraplats också på dubbla distansen. Då paddlade Anton/Dennis som trea över mållinjen men fick ändå ett silver efter att en tysk besättning diskvalificerats.

Däremellan hade också Dennis kört ett K1-lopp – hans bästa insats i Brandenburg. Dennis tappade lite i starten, men hittade snart rytmen och började plocka placeringar.

Till slut hade han bara den tyska U23-världsmästaren på distansen från 2017 framför sig. Men avståndet var lite för stort, Dennis hann inte ifatt men var helnöjd med andraplatsen – 1,4 sekunder från segern – i loppet där Anton slutade femma.

Anton paddlade även K1 500 meter, tog sig till final men var en bit från pallen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson