Till sist var det bara Kristoffer Gustavsson och hans kartläsare Viktor Niemistö som gick i mål under rallytävlingen i Älmhult. Först att bryta var duon Ulf Pettersson och Andreas Ekström, på grund av fel med servon efter fyra sträckor. På SS8 bröt både kartläsaren Christer Carlsson med föraren Fredrik Grahn och kartläsaren Olle Erixson med föraren Eddie Lundqvist. Därmed var bara Björkvikskillen Viktor Niemistö och KMK:s Kristoffer Gustavsson kvar av de lokala förarna som deltog i helgens tävlingar. Då återstod det tre sträckor.

Den sistnämnda duon gick i mål som sexa under lördagskvällen.

– Vi är nöjda med tävlingen. Vi har haft lite problem med väghållningen och lite bromsproblem men vi slutade sexa i klassen och det är vi nöjda med, konstaterade Viktor Niemistö.

Christer Carlsson, som tillsammans med Grahn ledde efter sju sträckor, var väldigt besviken.

– Tre och en halv kilometer in i den åttonde sträckan började det skramla i växellådan och det var bara att svänga åt sidan. Då var det många fula ord i bilen. Det var den första tävlingen där vi skrev egna noter och det funkade kanonbra. Vi har farten och tempot nu med egna noter, så besvikelsen nu går inte att beskriva, kommentede han efteråt.

Han och Grahn har en gång tidigare under säsongen varit tvungna att bryta och nu riskerar de att tvingas avstå nästa tävling.

– I dagsläget vet vi inte om vi kommer till start i Nyköping om två veckor. Det beror på hur stora skador på växellådan det är, sa Christer Carlsson.