– Ett skönt bevis på all tid som jag och övriga i min familj lagt ned på vårt stora och gemensamma fritidsintresse, säger Anna och syftar på maken Örjan och 18-åriga dottern Elin.
– Att nå resultat inom sporten kräver många timmars slit och på egen hand hade jag inte mäktat med att nå de resultat som våra hästar svarat för under de två sista åren, fortsätter Frössevi som har sin dagliga utkomst från rektorstjänsten på Österåkers friskola.
Dryga miljonen har gårdens travare sprungit under nämnda period och "grädde på moset" blev SM-segern i monte förra året för nordsvenske Klack Silver.
– Förhoppningen är att han ska kunna försvara titeln i slutet av september, men i dagsläget ser det inte så hoppfullt ut, suckar Anna och berättar att Klack Silver ådrog sig en hovskada på höger bakben för en tid sedan.
En skada som han behandlas för just nu och i kommande vecka förväntas ett utlåtande från veterinären om hästens skadestatus.
– Om allt går som vi hoppas på kan vi börja träna honom och sedan får vi se om han hinner hitta formen inför SM, uppger Anna.
Men det är inte bara Klack Silver som återfinns på gården. En kvintett nordsvenska travare går på lösdrift och två "hangarer" i den stora hagen vittnar om hästarnas liv och leverne.
– Att bedriva den här formen av verksamhet har hittills varit lyckosamt och hästar är ju ett flockdjur som trivs att vara tillsammans, noterar Anna.
Dottern Elin, som studerar på travgymnasiet i Wången, delar mammas uppfattning till punkt och pricka,
18-åringen, som just nu intensivtränar för körkortet, ska snart lämna hembygden för sista årets studier på skolan fem mil norr om Östersund.
Vad hon ska göra när stundentexamen är klar har hon inte bestämt.
– En administrativ roll inom travsporten skulle jag kunna tänka mig, säger Elin som redan har licens för att köra travlopp.
Bakom familjehästen Gyldengutten Stöen har hon nyligen gjort körsvensdebut och resultatet blev en fjärde plats.
– Men ännu bättre har det gått tillsammans med den här lilla "killen", säger Elin och pekar på ponnyn El Ninjo.
Sex starter har slutat i tre segrar varav triumfen i Jämtlands lilla pris är den mest meriterande triumfen.
Ännu fler segrar hoppas hon naturligtvis på, men det är med de större hästarna som de stora prispengarna hägrar och om Klack Silver lyckas bli frisk och försvara mästartiteln så skulle det innebär att hästen passerar miljonen i insprungna pengar.
– Jag törs knappt tänka tanken, men visst vore det väl någonting alldeles underbart, säger Anna Frössevi Ericsson innan det är dags att visa upp de senaste tillskotten i verksamheten.
I en hage några hundra meter får övriga hästar återfinns nämligen två ston med varsitt årsföl.
– Två underbara individer, säger Anna innan hon kliver in i hagen och fölen, två ston, kommer direkt fram för att ta del av maten som hon hon serverar.
Båda fölen har bästa tänkbara stam.
Bäcklös Uriel, vinnare på V75 nyligen är pappa till det ena fölet.
– Det andra fölet är likt sin pappa upp i dagen, säger Anna och syftar på den vita nosbläsen som kännetecknar pappa, Tekno Odin som ju är en av de bästa avelshingstarna i landet.
– Ska bli oerhört intressant att följa fölens utveckling. Drömmen är ju att skapa nya framgångsrika hästar, men vägen dit är lång och kräver hårt jobb, vilket vi är beredda att ta, avslutar Anna.