Trav i världsklass på Sundbyholm

Trav i absolut världsklass på Sundbyholm men blåst, regn och bara fyra plusgrader skrämde bort storpubliken. Breeders Crowns finalerna för tre- och fyraåriga hästar avgjordes på söndagen.

Två Breeders Crownsegrar grejade Örjan Kihlstöm och haninledde med Francesco Zet i överlägsen stil.

Två Breeders Crownsegrar grejade Örjan Kihlstöm och haninledde med Francesco Zet i överlägsen stil.

Foto: Stellan Nilsson

Trav2021-11-07 18:58

Den stora vinnaren blev inte oväntat kusken Örjan Kihlström. Två triumfer körde han hem åt tränaren Daniel Redén.

Han inledde med att överlägset vinna loppet för treåriga hingstar och valacker med Francesco Zet och vann sedan även treåriga stonas uppgörelse med Glamorous Rain.

– Alltid roligt att vinna unghästlopp, kommenterade Kihlström efter segern med Francesco Zet.

I de fyraåriga stonas lopp var Kihlström storfavorit med stall Zets Honey Meras, men blev en galopp ödesdiger och segern gick istället till Fifty Cent Piece och Robert Bergh.

San Moteur och Björn Goop var tippad att kunna ta hem loppet för fyraåriga hingstar och valacker, men hästen ströks på söndagsförmiddagen på grund av en lättrare skada och därmed gick segern till ett annan favorittippat ekipage, nämligen Önas Prince och Per Nordström.

Lite plåster på såren fick Goop tidigare under dagen när han vann ett fyraåringslopp med Twigs Honor.

– En riktigt bra häst som nu gjorde andra starten för mig, noterade Björn Goop och ägarparet Lars Lindh och Eva Skantz från Borlänge strålade båda av glädje efter segern.

Trots att storpubliken lyste med sin frånvaro var Sundbyholmstravet marknadschef, Stefan Eriksson mycket nöjd med helgens två tävlingsdagar.

– Vädrets makter var inte på vår sida på söndagen, men under lördagens V75-tävlingar infann sig drygt 2 000 personer på publikplats och det var glädjande, sa han och noterade att lördagskvällens stora festlighet i Munktellarenan för tränare och hästägare blev succé.

En annan mycket nöjd person var hemmatränaren Jörgen S Eriksson. Han selade ut Dollar Doc i hingstarnas och valackernas lopp för fyraåringar och hade vissa förhoppningar innan start.

– Känslan inombords under en sådan här storloppsdag är ju alldeles speciell och jag är optimist och tror att Dollar Doc kommer att göra en stark prestation, sa Jörgen sedan han varmkört sin skyddsling.

Och Dollar Doc gjorde inte honom besviken på något sätt.

Med Jorma Kontio i sulkyn slutade Dollar Doc på tredje plats och visade återigen att han verkligen tillhör kulltoppen.

Den rätta V75-raden på söndagen bjöd på många favoritsegrar och utdelningen för full pott blev 8 752 kronor. Betydligt större pengar och mer svårfunnen blev den rätta raden på lördagen då sju rätt belönades med hela 83 693 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!