Favoriten Kirsi Boko slagen på upploppet

Vingåkersägda Kirsi Boko missade chansen att kvala in till storloppet Diamantstoet.

Örjan Kihlström vann två V75-lopp på Mantorp, men bakom Vingåkersägda Kirsi Boko i näst sista avdelningen blev det en fjärdeplats.

Örjan Kihlström vann två V75-lopp på Mantorp, men bakom Vingåkersägda Kirsi Boko i näst sista avdelningen blev det en fjärdeplats.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Trav2022-01-08 19:29

Den Vingåkersägda hästens seger på Halmstad hade inte gått spelarna förbi. När nu dessutom stjärnkusken Örjan Kihlström satt upp i sulkyn blev Kirsi Boko favoritspelad till 3,74 i odds i den sjätte avdelningen på Mantorps V75, voltstart över 2 140 meter.

Loppet utvecklade sig bra. En försiktig start och i väg som sexa. Där avvaktade Örjan Kihlström innan han svängde ut i andra par för att inte bli fastlåst. Ett perfekt slagläge.

Trots att loppet tycktes serverat var det ändå något som fattades. Kirsi Boko var inte som bäst för dagen och hade inte tillräckligt tryck när hon kom in på upploppet som fyra. Det var för långt fram till It´s a Girl med Dante Kolgjini i sulkyn som kunde styra till en ganska bekväm seger.

Därmed är It´s a Girl direktkvalificerad för storloppet Diamantstoet.

För Kirsi Boko finns det dock en chans till när det väntar ett nytt kvallopp på Färjestad. Det kan bli ett av hästens sista. Ägarna, med bland annat Christer Holen från Vingåker, har nämligen för avsikt att sälja Kirsi Boko under våren då hon ska bli avelssto. 

V75-tävlingarna på Mantorp inleddes och avslutades med favoritsegrar. Örjan Kilhström vann i den första avdelningen bakom Camp Lane och Sweetman med Johnny Takter i sulkyn satte punkt för omgången. De riktigt stora skrällarna överblev, men Federers seger för Tyler Misfud i avd 5 och It´s a Girl i andra stoloppet fick dock värdet för sju rätt att åka upp till 49 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!