Felfria lyft gav Maxine Olsson SM-brons

Maxine Olsson från Katrineholm slog till under SM i styrkelyft i Sundsvall. I en tight kamp om medaljerna tog hon personbästa efter personbästa och kammade hem ett brons.

Foto:

Styrkelyft2019-05-01 21:06

Landslagsgymnasten Maxine Olsson, som också tävlar för Styrkefabrikens AK i Gnesta, tog i helgen ett brons i klassiskt styrkelyft i juniorklassen minus 57 kilo.

– Förra året hade jag precis blivit junior och gick dessutom upp en viktklass. Då hade jag inte en chans på medaljer i och med den tuffa konkurrensen, berättar Maxine.

Årets medalj insåg hon var inom räckhåll inför det sista momentet, marklyft. Då hade hon tagit personbästa i böj (102,5 kilo) och i bänkpress (60 kilo) och låg väldigt jämnt med fyra tjejer i klassen.

– Det var tight, men jag bestämde mig för att gå för silvret eller bronset och lyckades få upp 135 kilo. Det känns jättebra och kul trots att fokuset legat på gympan.

Totalt fick hon med sig 297,5 kilo. Vann gjorde Rebecka Karlsson från Säffle AK på totalt 332,5 kg och silvret gick på samma total som Maxine till två hekto lättare Lydia Bäckman från Väsby AK.

– Jag är mest nöjd med att jag blivit bättre och mer teknisk. Jag fick inga röda lampor, allt var godkänt. Det är lättare att öka vartefter om man har bra teknik, säger Maxine.

På lördag tävlar hon i utrustad bänkpress i Eskilstuna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!