Strongman-Joseph öppnar Vallas första gym

Om en dryg vecka förverkligas Joseph Janssons dröm. Då öppnar han sitt eget gym som också blir det första i Valla.

Den 1 oktober fick Joseph Jansson nyckeln till sitt nya gym, redan dagen därpå började han renoveringen inför öppningen om en dryg vecka.

Den 1 oktober fick Joseph Jansson nyckeln till sitt nya gym, redan dagen därpå började han renoveringen inför öppningen om en dryg vecka.

Foto: Anders Göransson

Styrketräning2019-10-08 15:00

Den 24-årige katrineholmaren har gjort sig känd som stark atlet och vunnit flera Srongman-tävlingar. Men han har också lockats av att öppna ett eget gym. Om en dryg vecka blir det verklighet.

Han skaffade maskinerna först.

–  Jag såg en annons om begagnade maskiner som såldes i Tidaholm och slog till. Det blev fyra resor fram och tillbaka för att få hem allt. säger Joseph.

Sedan började sökandet efter en lämplig lokal. Han hittade den på Storgatan i Valla.

 –  Först låg här Algots livs under tidigt 1950-tal. Sedan blev det hobbybutiken Panduro och senast var det Ebenezers second hand, berättar fastighetsförvaltaren Ola Centerblad.

Nu ska de drygt 100 kvadratmetrarna förvandlas till träningslokal och Vallas första gym.

– Det kommer att drivas som Janssons enskilda firma. Men det låter ju inte så festligt. Det var min flickvän Emmy som kom att kalla det för Atlasgymmet, säger Joseph.

Han jobbar heltid i en sportbutik i Katrineholm och tränar sedan nästan heltid själv. Nu ska han också driva gym.

 – Jag har redan sålt 31 årskort, men behöver några till för att få det att gå runt till redskapen, hyran och elen. Därför får det här bli en fritidssyssla och jag behåller mitt ordinarie jobb. Kanske att jag om två, tre år kan ta ut min första lön, säger Joseph.

Han fick tillgång till lokalen i förra veckan och började omgående renovera och måla de slitna lokalerna. Snart ska de fyllas med redskap och maskiner.

–  Det blir hantlar, skivstänger, bänkar, maskiner för rygg- och benträning, konditionsmaskiner som löpband och crosstrainer och en kabelmaskin för kryssdrag.

–  Det finns ett litet källarutrymme också där det blir lite mer hard core med atltasstenar och säckar för strongmanträning, säger Joseph.

Han tror att de kommer att fylla hela lokalen.

– Ändå är det lite basic. Det enda som egentligen saknas är ett omklädningsrum och dusch. Men för mig är det ingen stor grej, jag tror det är viktigare att det finns en lokal att träna i. Både jag och Emmy kommer att vara där så mycket som möjligt för att visa hur maskinerna fungerar och instruera, fortsätter Joseph som räknar med att hålla öppet sju dagar i veckan.

Innan dess väntar bråda dagar för att fräscha upp lokalen.

–  Jag tycker det är en bra idé att starta gym i den här lokalen. Det är dessutom spännande för Vallas framtid och utveckling, säger Ola Centerblad.

Atlasgymmet kommer att finnas i samma lokaler där en gång Algots livs låg, sedan  hobbybutiken Panduro och senast Ebenzers second hand.
Atlasgymmet kommer att finnas i samma lokaler där en gång Algots livs låg, sedan hobbybutiken Panduro och senast Ebenzers second hand.
Karta: Storgatan 13
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!